Kakvu vodu piju građani Opštine Mali Iđoš?

1
Voda za piće
Foto: Naša mesta

Građani Opštine Mali Iđoš piju bakteriološki ispravnu vodu, izjavio je za portal Naša mesta v.d. direktora JP „Komunal Mali Iđoš“ Tibor Zaboš.

– Konstantno se vrši provera ispravnosti vode i voda je bakteriološki ispravna. Većina vodovodnih cevi je zamenjena i situacija je sve bolja, rekao je Zaboš.

On je istakao da se svake godine rekonstruiše deo vodovodne mreže, tako da se i u narednoj godini planira zamena cevi u nekoliko ulica.

Zaboš je naglasio da je snabdevanje stanovništva vodom iz više bunara u Opštine Mali Iđoš redovno i  da je i tokom vrelog i sušnog leta vode bilo dovoljno.

Opština Mali  Iđoš ima četiri javne česme na kojima je voda u potpunosti bakteriološki ispravna.

Za razliku od Malog Iđoša, gde je većina vodovodnih cevi zamenjena novim, u naseljima Lovćenac i Feketić deo vodovodnih cevi su stare i azbestne, postavljene su pre pola veka i nikad nisu menjane.  I u tim naseljima je, takođe, planirana rekonstrukcija vodovodne mreže.

Ovaj medijski sadržaj sufinansiran je iz budžeta Opštine Mali Iđoš u okviru projekta „Ekološki sat Mali Iđoš“. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

1 KOMENTAR

  1. Vidi se da je sadržaj finansiran iz budžeta Opštine Mali Iđoš. Jer da ste gradjane pitali, situacija je sasvim druga. Navodno, voda je bakteriološki ispravna, ali iz slavine ponekad curi mulj. Voda za piće nije, a i za druge potrebe je moguće koristiti nakon filtriranja.
    Jednom rečju, stanje je neprihvatljivo!

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime