APR ugostio članove Saveza za imovinu i investicije NALED-a

0
APR rokovi za godišnje izveštaje
Foto: s-knjigovodstvo

U Agenciji za privredne registre održana je sednica Saveza za imovinu i investicije, stručnog radnog tela NALED-a koje se bavi temama kompanijskog poslovanja, stečaja, izvršnog i parničnog postupka, založnog prava, konverzije prava na zemljištu, planiranja i izgradnje, poreza na imovinu i drugim srodnim temama.

Dušan Vučković, pomoćnik ministra u Ministarstvu privrede, upoznao je članove NALED-a, predstavnike privrede, različitih institucija, lokalne samouprave i civilnog sektora, sa regulatornim aktivnostima Ministarstva preduzetim u cilju unapređenja poslovnog okruženja i uslova poslovanja, a posebno sa novinama u Zakonu o privrednim društvima.

Direktor Agencije za privredne registre Milan Lučić, registratori Tanja Vukotić Marinković, Ružica Stamenković, Nives Čulić, kao i zamenik registratora Marija Pajić, upoznali su prisutne članove sa trenutnim aktivnostima Agencije i planovima za 2022. godinu u vezi sa implementacijom i daljim unapređenjem informacionog sistema Centralne evidencije objedinjenih procedura za izdavanje građevinskih eDozvola, uvođenjem elektronskih prijava registracije založnog prava, prelaskom na on-lajn rad u Registru finansijskog lizinga, novinama u oblasti finansijskog izveštavanja, sa uvođenjem Registra ustanova kulture i početkom primene elektronske registracije privrednih subjekata.

O aktuelnim inicijativama Saveza, prisutne je informisala koordinatorka Saveza Jasmina Radovanović, iz NALED-a. Informacije na temu konverzije, sa članovima Saveza je podelio Aleksandar Vujošević, iz Neoplante, a Adis Berberović, iz NALED-a, predstavio je panel korisnika operatora distributivnog sistema (ODS).

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime