„Izazovi i mogućnosti javne uprave u vreme oporavka od COVID-19“

0
Foto: Pixabay.com

Evropski institut za javnu upravu (EIPA), sa kojim NAJU ima potpisan memorandum o saradnji, organizovao je onlajn konferenciju na temu „Izazovi i mogućnosti javne uprave u vreme oporavka od COVID-19.“

V.d. direktora NAJU, Dejan Miletić, učestvovao je na ovoj internacionalnoj konferenciji i istakao kao zaključak da je ključno pokrenuti dijalog oko glavnih prioriteta koje je utvrdila Evropska komisija za reformu i oporavak javne uprave nakon izlaska iz pandemije i naglasio da je za Srbiju važno da učestvuje na skupovima kao što je ovaj, objavljeno je na sajtu.

Tim vrhunskih stručnjaka, kao što su prof. Elisa Fereira, komesar EU za koheziju i reforme, Aleksandra Leitao, portugalski ministar za modernizaciju državne i javne uprave, Klaus Gretšman, bivši generalni direktor u Savetu ministara EU zadužen za konkurentnost, istraživanje, industrijsku politiku, transport i energetiku, samo su neki od govornika koji su izneli svoje viđenje o ovoj značajnoj temi.

Sva izlaganja doprineće boljem kreiranju i sprovođenju politika, povećanju transparentnost, poverenja i integriteta u javnom sektoru.

U fokusu tema he bilo jačanje upravljanja, koordinacije i planiranja u državnim strukturama kako bi se osiguralo efikasno javno upravljanje, zatim poboljšanje struktura i procesa kako bi se osigurao kvalitetan dizajn javnih politika zasnovanih na dokazima i analizi.

Bilo je reči i o atraktivnoj i dinamičnoj državnoj služni kao i o digitalnoj transformaciji javnog sektora i pojačano pružanje usluga građanima i preduzećima.

Konferencija je organizovana kao deo aktivnosti u obeležavanju 40 godina uspešnog rada EIPA.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime