Ministarka pravde i direktorka NALED-a o digitalizaciji, katastru…

0
Foto: Pixabay.com

Ministarka pravde Maja Popović i izvršna direktorka Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj (NALED) Violeta Jovanović razgovarale su o nastavku saradnje, posebno u oblasti dodatne digitalizacije.

Spremnost sudova da prihvate elektronska dokumenta, te izmene i dopune Zakona o parničnom postupku i drugih zakona u domenu elektronske dostave sudskih akata, bile su teme sastanka.

Popović je zahvalila NALED-u na pomoći Ministarstvu pravde, pre svega, u reformi upisa prava svojine, kao i na izmeni seta propisa relevantnih za upis u katastar nepokretnosti, a jedan od najznačajnijih rezultata zajedničkog delovanja je reforma sistema razrezivanja poreskih obaveza, saopšteno je iz kabineta ministarke.

Popović je naglasila da je neophodno obezbediti tehničku podršku i obaviti edukaciju, a potom implementaciju u oblasti elektronske komunikacije građana, privrede i državnih organa, napominjući da u tim oblastima Ministarstvo očekuje pomoć i podršku NALED-a.

Jovanović je zahvalila na uspešnoj saradnji sa Ministarstvom pravde i dodala da je uz pomoć te i drugih institucija pojednostavljen i digitalizovan upis prava svojine u katastar, što je od velike koristi i za građane i za privredu.

Na sastanku je bilo reči i o e-upravi, te omogućavanju e-dostave, kao i dodatnim obukama iz domena digitalizacije.

Sastanku su prisustvovali i savetnik u Kabinetu ministra pravde Branko Ilić, viši savetnik Vladimir Vinš, kao i direktor odeljenja za preduzetništvo i investicije NALED-a Dušan Vasiljević, konsultant Ðorđe Vukotić i šef Jedinice za imovinu Jasmina Radovanović.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime