ITE: Potpisan Sporazum sa Pravnim fakultetom

0
Fotografija preuzeta sa sajta ite.gov.rs

Kancelarija za IT i eUpravu potpisala je Sporazum o saradnji sa Pravnim fakultetom Univerziteta u Novom Sadu.

Sporazum su, u prisustvu ministra informisanja i telekomunikacija Mihaila Jovanovića, potpisali zamenik direktora Kancelarije za IT i eUpravu Zoran Mišić i dekan Pravnog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu prof. dr Tatjana Bugarski, prenosi zvanični sajt Kancelarije.

Jovanović je rekao da o značaju eUprave govori podatak da je na Portalu eUprava do sada registrovano 2.076.000 korisnika.

– Od toga broja čak 752.707 koristi mobilnu aplikaciju ConsentID za sigurno logovanje, sa najvišim nivoom pouzdanosti i pristup najširem spektru usluga na Portalu eUprava. Veoma je značajno što od ove godine građani sa istim nalogom, odnosno mobilnom aplikacijom ConsentID mogu da pristupaju praktično svim najznačajnijim državnim portalima: Portal eUprava, ePorezi, LPA, CROSO, eZdravlje, APR, Moj esDnevnik, eFaktura, eAgrar, eSud i Moja prva plata.  Pravni fakultet Univerziteta u Novom Sadu je prvi fakultet koji će za prijavu svojih studenata na aplikaciju eIndeks koristiti ovu mobilnu aplikaciju, odnosno svi oni koji imaju nalog na Portalu eUprava će moći da se prijave na aplikaciju eIndeks – rekao je Jovanović.

Tatjana Bugarski je istakla da je Pravni fakultet Univerziteta u Novom Sadu moderna visokoškolska ustanova sa savremenim studijskim programima.

– Prateći trendove razvoja savremenog društva prepoznala prepoznat je značaj digitalizacije i razvoj informaciono-komunikacionih tehnologija u smislu njihove praktične primene u radu fakulteta, a prvenstveno u odnosu na stvaranje i funkcionisanje studentskih i nastavničkih servisa u digitalnoj formi. Digitalizacija rada fakulteta na prvom mestu službe za nastavu omogućava jednu efikasnu i efektivnu komunikaciju sa studentima, a u okviru koncepta visokog obrazovanja studentskog centra učenja naravno ide se u pravcu uvođenja sve više tzv. user friendly tehnologija. Sporazum koji smo danas potpisali predstavlja za nas jednu izuzetno značajnu stvar, omogućiće Pravnom fakultetu korišćenje usluga pouzdane autentifikacije korisnika radi bezbednog pristupa studentskim i nastavničkim servisima – rekla je Tatjana Bugarski.

Preduslov za korišćenje aplikacije ConsentID je da korisnik poseduje korisnički nalog na portalu za elektronsku identifikaciju eid.gov.rs i da poseduje parametre (ID korisnika i registracioni kod) ili QR kod za podešavanje i aktiviranje aplikacije. Parametre ili QR kod građani mogu samostalno generisati ukoliko poseduju kvalifikovani elektronski sertifikat na smart kartici ili ih preuzeti na nekom od 1800 šaltera registracionih tela uz važeći lični dokument.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime