Fruška Gora: Prva e-bajk stanica u Srbiji

0
Fotografija preuzeta sa sajta vojvodina.gov.rs

Srbija je na Fruškoj gori, u okviru manifestacije „Tour de Fruška“ dobila prvu e-bajk stanicu za punjenje električnih bicikala.

Stanicu je otvorio predsednik pokrajinske Vlade Igor Mirović, prenosi zvanični sajt AP Vojvodina.

Mirović, koji je i predsednik Organizacionog odbora manifestacije “Tour de Fruška”, istakao je das u izgradnju e-bajk stanice finansirali pokrajinska Vlada I kompanija „Movenpick Fruške Terme“.

Mirović je dodao da će na Fruškoj gori biti otvorene još četiri stanice za napajanje električnih bicikala na raznim tačkama te planine.

– Od izuzetnog je značaja to što smo ovo mesto “osvojili” za sport i za biciklizam  i na taj način trasirali put kojim bi Vrdnik i Fruška gora trebalo da idu, put prema ekološkom turizmu, zdravom načinu života, sportu i rekreaciji – rekao je Mirović.

Prema njegovim rečima, u pripremi su drugi projekti koji se tiču uređenja Fruške gore i promocije njenih sadržaja. Planirano je uređenje staze na Stražilovu prema spomeniku Branku Radičeviću, kao i uređenje vidikovaca.

– Nastavićemo i sa razvojem saobraćajne infrastrukture. Pokrajinska vlada i Vlada Srbije će zajednički finansirati deonicu od Vrdničke kule do Vrdnika, a plan je da radovi počnu ove godine – dodao je Mirović.

Ove godine u okviru manifestacije „Tour de Fruška“ održava se MTB maraton, E-bajk trka, Trejl trka – Osvajanje Vrdničke kule, Eliminator trka, trka „Mlade nade“ i dečja trka „Gas-gas“.

Podsećamo, u Novom Sadu je prošle nedelje obeleženo 10 godina postojanja Razvojnog fonda Vojvodine.

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime