Drugi ciklus obuka o zaštiti podataka o ličnosti

0
Fotografija preuzeta sa sajta ite.gov.rs

Drugi ciklus obuke za zaštitu podataka o ličnosti počeo je u prostorijama Nacionalne akademije za javnu upravu.

Zamenik direktora Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu Zoran Mišić pozdravio je prisutne I održao uvodnu reč na otvaranju drugog ciklusa Obuke lica za zaštitu podataka o ličnosti, prenosi zvanični sajt Kancelarije za IT i eUpravu.

Polaznici su upoznati sa aktuelnim stanjem u oblasti zaštite podataka o ličnosti u Srbiji. Takođe, istaknut je značaj i uloga lica za zaštitu podataka o ličnosti, dok je na organe vlasti apelovano da odrede lice za zaštitu podataka o ličnosti, te da to što pre učine i o tome obaveste Poverenika.

Pored navedenog, ukazano je na neophodnost izmene i dopune važećeg Zakona o zaštiti podataka o ličnosti, kojima će na efikasniji način biti regulisan položaj, uslovi za određivanje i obaveze lica za zaštitu podataka o ličnosti.

Ova obuka je razvijena u okviru projekta Svetske banke „ Usluge obuke službenika za zaštitu podataka i podizanje svesti državnih službenika u skladu sa GDPR-om, Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti i sigurnosti podataka Republike Srbije i Zakonom o informacionoj bezbednosti Republike Srbije“ čiji je korisnik Kancelarija za informacione tehnologije i elektronsku upravu. Projekat sprovodi konzorcijum koji predvodi Ernest&Young d.o.o.Beograd, uz podršku Ministarstva informisanja i telekomunikacija, Poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti i Nacionalne akademije za javnu upravu.

Cilj ovog projekta kao i navedene obuke je da se unapredi primena Zakona o zaštiti podataka o ličnosti i Zakona o informacionoj bezbednosti.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime