Dodeljene godišnje nagrade Kulturnog centra Vojvodine „Miloš Crnjanski“

0
Foto: youtube/zkv/Printscreen

Pokrajinski sekretar za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama Dragana Milošević uručila je u Kulturnom centru Vojvodine „Miloš Crnjanski“, godišnje nagrade i priznanja, koje ova institucija svake godine dodeljuje pojedincima i institucijama kulture, čiji je profesionalni i kulturni rad prepoznat i izvan naših granica.

Ovogodišnja nagrada „Iskre kulture“, koja se dodeljuje mladim umetnicima do 35 godina, uručena je pijanistkinji Ivani Damjanov Ilić, koja je do sada nastupala u najznačajnijim kulturnim centrima i salama u našoj zemlji i svetu.

Medalja kulture za multikulturalnost i interkulturalnost dodeljena je novinaru, publicisti i zameniku generalnog direktora Radio-televizije Vojvodine Jožefu Klemu, koji je, između ostalog, doprineo tome da se radijski program RTV-a proširi sa deset na šesnaest manjinskih redakcija.

Za očuvanje kulturnog nasleđa nagrađena je arhitekta i konzervator Dubravka Đukanović, koja se tri decenije profesionalno istakla u ovim domenima rada.

Medalja kulture za životno delo, to jest za ukupno stvaralaštvo, pripala je multimedijalnoj umetnici Katalin Ladik, koja je objavila 23 knjige na srpskom, mađarskom i drugim jezicima.

Čestitajući laureatima, sekretar Dragana Milošević je istakla da joj je žao što je ove godine, zbog epidemije korona virusa, izostao gromoglasan aplauz maestralnim dobitinicima ovih prestižnih nagrada i priznanja iz oblasti kulture.

„Zato je tradicionalna nagrada Kulturnog centra Vojvodine „Miloš Crnjanski“ od izuzetnog značaja za svakog, a posebno mladog umetnika“, istakla je Miloševićeva i dodala da su priznanja, medalje, pohvale i nagrade bitni kao potvrda rada umetnicima, ali i kao podstrek da i nadalje šire i čuvaju kulturu.

Ona je još dodala da je od posebnog značaja za sve koji žive u multikulturalnoj i multikonfesionalnoj AP Vojvodini, koju vekovima prožima bogatstvo različitosti i njihovo tradicionalno preplitanje, da se kroz kulturu taj duh sačuva.

Direktorka Kulturnog centra Vojvodine „Miloš Crnjanski“, Smiljka Vlajić, istakla je da su svi dosadašnji laureati bili i ostali prave „iskre kulture“, nastavljajući sa svojim bogatim umetničkim delovanjem.

U ime laureata reči, zahvalnosti članovima komisije, Pokrajinskoj vladi i resornom sekretarijatu, što su ih prepoznali kao dostojne nosioce nagrada, uputila je Dubravka Đukanović.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime