Brana Svračkovo rešenje za vodosnabdevanje regiona zapadne Srbije

0
Intervencije na vodovodnim instalacijama
Foto: Pixabay.com/Ilustracija

Završetkom projekta izgradnje akumulacije i brane Svračkovo, uspostaviće se stabilno vodosnabdevanje za stanovnike Čačka, Arilja, Požege, Lučana i Gornjeg Milanovca, izjavio je ministar građevinarstva saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović.

Tokom obilaska infrastrukturnih radova u opštini Gornji Milanovac, odgovarajući na novinarska pitanja o proglašenju vanredne situacije u ovim opštinama zbog poremećaja u vodosnabdevanju, Momirović je izjavio da je uveren da ćemo u narednim godinama rešiti ovaj problem, koji je zapostavljan decenijama, saopštilo je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

– Ne možemo da izgradimo sve što se nije izgradimo poslednjih pedeset godina. Ogromna sredstva smo sad uložili u izgradnju infrastrukture širom Srbije i ovo je problem koji moramo da rešimo i uveren sam da ćemo ga u narednim godinama privesti kraju i obezbediti stabilno vodosnabdevanje ovom regionu – rekao je ministar Momirović.

Ministar Momirović je sa predsednikom opštine Gornji Milanovac Dejanom Kovačevićem obišao deonicu puta u Pranjanima na kojoj se izvode radovi u vrednosti od 304 miliona dinara, a potom su održali sastanak u opštini Gornji Milanovac kako bi razgovarali o projektu obilaznice oko grada.

– Početak Sabora violinista u Pranjanima ove godine biće bez zagušenja u saobraćaju, jer se očekuje završetak rehabilitacije državnog puta dužine 25,5 kilometara od Takova do Pranjana do 15. septembra – istakao je Momirović.

On je dodao da su Pranjani postali veoma prepoznatljivo i atraktivno mesto naročito nakon izgradnje aerodroma na Galovićima i osnivanja Sabora violinista, i da će se izgradnjom ovog puta varošica spojiti sa auto-putem ,Miloš Veliki, što je od izuzetne važnosti za ekonomski razvoj ovog kraja.

– U ovoj godini smo za redovno održavanje državnih puteva Moravičkog okruga opredelili blizu pola milijarde dinara. Održavanjem saobraćajnica koje povezuju opštine i manja mesta u Srbiji omogućavamo brže i sigurnije putovanje za naše građane. Stvaraju se uslovi za ostanak mladih, i mi u ministarstvu posebnu pažnju stavljamo na ravnomeran razvoj putne mreže u Srbiji jer jedino na taj način možemo da privučemo investitore i obezbedimo nova radna mesta za naše građane – kazao je Momirović.

Kroz sam centar Pranjana postavlja se takođe novi asfalt, novi trotoari, pešačke staze, signalizacija i svi prateći elementi puta.

„U Gornji Milanovac se nikada nije ulagalo ovoliko u infrastrukturu, od prolaska auto-puta Miloš Veliki do svih radova koje je do sada radila država“ rekao je predsednik opštine Gornji Milanovac Dejan Kovačević.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime