Niš i Žitorađa dobijaju opremu za skladištenje otpada

0
Foto: Pixabay.com

Kroz nabavku opreme za unapređenje kvaliteta života građana, Ministarstvo zaštite životne obezbedilo je za Grad Niš i opštinu Žitorađa ukupno 240 kontejnera i 162 kante.

Za kvalitetniji život građana, nova oprema za Niš i Žitorađu Državna sekretarka u Ministarstvu zaštite životne sredine Ivana Hadži Stošić je, tokom posete Nišu i Žitorađi, potpisala ugovore sa predstavnicima ovih lokalnih samouprava, na osnovu kojih im Ministarstvo ustupa opremu na korišćenje.

– Svi zajedno imamo zadatak da doprinesemo da javni prostori koje građani koriste budu čistiji. Ovo je upravo jedan od načina da podržimo lokalne samouprave u tom važnom poslu, odnosno da olakšamo rad javnim komunalnim preduzećima. Životna sredina je jedna, a briga o okolini je jedan od najvažnijih prioriteta ministarstva iz kojeg dolazim – rekla je Hadži Stošić, navedeno je u saopštenju Ministarsta.

Za kvalitetniji život građana, nova oprema za Niš i ŽitorađuU cilju podrške lokalnim samoupravama u obezbeđivanju opreme za sakupljanje, reciklažu i što adekvatnije upravljanje otpadom, Ministarstvo zaštite životne sredine obezbedilo je novu opremu za ukupno 34 grada i opštine.

Ugovorima koji su potpisani, Nišu i Žitorađi je dodeljeno po 120 kontejnera i 131 kanta na korišćenje.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime