Dostupna regionalna platforma privrednih subjekata BIFIDEKS

0
bifideks
Foto: Ilustracija, Pixabay

Zajednička regionalna platforma privrednih registara BIFIDEKS, čija je članica i Agencija za privredne registre, dostupna je za korišćenje u punom kapacitetu.

– Platforma BIFIDEKS je regionalna platforma za analitiku poslovnih i finansijskih podataka o privrednim društvima u regionu Zapadnog Balkana, koja omogućava pristup statusnim i finansijskim podacima 1,5 miliona pravnih i fizičkih lica iz zvaničnih registara u Srbiji, Severnoj Makedoniji, Albaniji, Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini (Republika Srpska), navedeno je u saopštenju APR-a.

Platforma je dostupna na linku www.bifidex.com

Korisnici preko nje mogu da analiziraju tržište u regionu po različitim privrednim granama i finansijskim parametrima, da porede finansijske performanse izabranih privrednih društava, a omogućeno je i dobijanje integralnih informacija o povezanosti fizičkih i pravnih lica u regionu.

Podaci iz zvaničnih registara dobijaju se u realnom vremenu, dostupni su na svim zvaničnim jezicima zemalja članica  platforme, kao i na engleskom. Finansijska analitika omogućena u valutama koje su u upotrebi u regionu, kao i u evrima.

– Pored pretrage sa osnovnim podacima o fizičkim i pravnim licima, koja je besplatna, svaki novi registrovani korisnik BIFIDEX-a dobija i besplatnu promotivnu godišnju pretplatu za korišćenje određenih usluga, nakon koje su dostupne i komercijalne pretplate, dodato je u saopštenju.

BIFIDEKS platforma je pokrenuta 2017. godine kao regionalna inicijativa sa ciljem povećanja transparentnosti, pravne sigurnosti i olakšanja poslovanja na širem tržištu Zapadnog Balkana.

Ovu inicijativu su podržale vlade zemalja čiji privredni registri učestvuju u radu platforme, koja je razvijena i finansirana sredstvima podrške Evropske banke za obnovu i razvoj i (EBRD) i Fonda za dobro upravljanje Ujedinjenog Kraljevstva (UK GGF).

Uz regionalno povezivanje i pružanje podataka preko BIFIDEKS platforme, Agencija za privredne registre pruža uslugu izdavanja podataka iz svojih registara i nastavlja da unapređuje ostale usluge prema korisnicima, kroz dalju digitalizaciju i uvođenje novih servisa za podršku poslovanju u Srbiji.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime