Obuke o ulozi gradova i opština u IPARD programu

0
ipard
Foto: Ilustracija, Pexels

Stalna konferencija gradova i opština (SKGO) tokom maja i juna 2022. godine realizovaće sedam regionalnih radionica „Uloga JLS u IPARD-u“.

Ova aktivnost biće realizovana u okviru projekta „Institucionalna podrška SKGO – treća faza“ koju sprovodi SKGO, uz podršku Vlade Švajcarske.

– Cilj obuke je unapređenje postojećih znanja predstavnika JLS u vezi mera podrške poljoprivredi i ruralnom razvoju predviđenih IPARD programom, specifičnostima pravila za realizaciju mera, potencijalnim korisnicima kao i sistemom kontrole ispunjenosti minimalnih nacionalnih standarda od strane korisnika ovih podsticaja, kao i sa iskustvima i naučnim lekcijama realizovanih poziva u okviru IPARD II programa. Posledično, steći će se preduslovi za povećanje apsorpcije sredstava IPARD programa na lokalnom nivou kroz efikasnu primenu mera IPARD programa čiji su korisnici JLS kao i kroz pružanje podrške lokalnim poljoprivrednim gazdinstvima u razumevanju specifičnosti svih raspoloživih podsticaja, navodi se u obaveštenju.

Pored akreditovanog predavača, gospođe Jelene Čubrilo Vranac, predavači će biti i predstavnici Odeljenja za upravljanje IPARD programom, Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, gospođa Jasmina Miljković i gospodin Slobodan Živanović.

Raspored održavanja radionica:

  • Novi Sad, 17. maj 2022. Hotel Aleksandar
  • Niš, 26. maj 2022. Hotel Ambasador
  • Niš, 27. maj 2022. Hotel Ambasador
  • Zlatibor, 30. maj 2022. Hotel Mona
  • Kragujevac, 31. maj 2022. Hotel Industrijal
  • Beograd, 3. jun 2022. godine, Hotel M
  • Beograd, 17. jun 2022. godine, Hotel M

Dodatne informacije dostupne su na linku.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime