Beograd: Turističko predstavljanje u Beču

0
Fotografija preuzeta sa sajta beograd.rs

Turistička organizacija Beograda predstavila je prestonicu Srbije na Sajmu turizma koji je održan u glavnom gradu Austrije.

Zajedno sa Privrednom komorom Srbije, TOB je nastupila u Beču na Sajmu turizma koji je završen 19. marta, prenosi zvanični sajt Grada Beograda.

Sajam turizma u Beču je najveći te vrste u Austriji i posvećen je ekskluzivnim, „skrojenim” putovanjima, kao i predstavljanju novih destinacija. Na sajmu se predstavilo 514 izlagača, a Turistička organizacija Beograda svojom objedinjenom ponudom glavnog grada, od manifestacija i sportskih događaja do kulturnog turizma.

Turisti iz Austrije su izuzetno značajni za Beograd. Tokom prošle godine Beograd je posetio 20.461 turista iz ove zemlje, što je 65 odsto više gostiju iz ove zemlje nego prethodne godine. Turisti iz Austrije ostvarili su 40.777 noćenja, što je povećanje od 58 odsto.

U januaru je Beograd posetilo 1.049 austrijskih turista, što je povećanje za 14 odsto. Oni su ostvarili 2.953 noćenja, što je za 12 odsto više nego istog meseca prošle godine, saopšteno je iz ove turističke organizacije.

Podsećamo, Beograđani od prošle nedelje sve komunalne probleme mogu da prijave novoformiranom Servisnom centru.

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime