Beograd: Prvim bebama u 2023. godini po 300.000 dinara

0
Fotografija preuzeta sa sajta beograd.rs

Prva beba rođena u 2023. godini u Beogradu je dečak koji je rođen u KBC „Dr Dragiša Mišović” svega 14 sekundi posle ponoći.

Prvorođenog dečaka obišao je gradonačelnik Aleksandar Šapić i njegovoj majci uručio ček u iznosu od 300.000 dinara, prenosi zvanični sajt Grada Beograda.

Prva devojčica u novoj godini u Beogradu rođena je minut posle ponoći i njeni roditelji su takođe dobili ček na 300.000 dinara.

– Nema lepšeg razloga za okupljanje od rođenja bebe. Majci, koja je dobro, poručili smo da je dobila najvažniju, ali istovremeno i najlepšu ulogu u svom životu. Njoj i svima onima koji tokom ove godine postaju roditelji želim da u tome uživaju, a grad i država će pokušati da im pomognu na sve moguće načine – rekao je Šapić.

Gradonačelnik je naveo da je Skupština grada Beograda nedavno donela čitav set odluka koji podržavaju nacionalnu populacionu politiku, među kojima su besplatni vrtići, udžbenici i brojne socijalne usluge, te poručio da će ih u narednom periodu biti i više.

Prvorođenog dečaka u Beogradu zajedno s gradonačelnikom obišla je i ministarka za brigu o porodici i demografiju Darija Kisić.

Podsećamo, Grad Beograd je nedavno doneo odluku da u potpunosti finansira boravak dece u vrtićima, kao i udžbenike svih učenika osnovnih i srednjih škola.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime