Beograd: Podrška inovativnim delatnostima

0
Foto: Ilustracija, Pexels

Grad Beograd je objavio javni konkurs za dodelu sredstava za podršku razvoja inovativnih delatnosti za 2023. godinu.

Javni konkurs je u saradnji sa Naučno-tehnoškim parkom Beograd objavio Sekretarijat za privredu, prenosi zvanični sajt Grada Beograda.

Pravo na dodelu sredstava imaju startap timovi i mikroprivredna društva sa sedištem na teritoriji Beograda. Predmet javnog konkursa je dodela bespovratnih finansijskih sredstava za pokriće troškova infrastrukturnih i stručnih usluga od strane Naučnotehnološkog parka Beograd, troškova zarada i/ili troškova naknada, zatim troškova u vezi sa nabavkom opreme i alata za potrebe razvoja, te troškova u vezi sa istraživanjem i testiranjem, u periodu od najviše 12 meseci.

Sekretar za privredu Grada Beorgada Nikola Kožović istakao je da se konkurs realizuje u cilju podrške privrednim subjektima za razvoj inovativnih ideja, podrške zapošljavanju mladih obrazovanih lica, kao i razvoju novih inovativnih i visokotehnoloških proizvoda, usluga i procesa, stvaranju novih tehnoloških preduzeća, povećanju konkurentske sposobnosti privrednih subjekata i uključivanju u međunarodne tržišne tokove.

Nakon sprovedenog javnog konkursa, koji je otvoren do 15. septembra, Grad Beograd će pružiti podršku najboljim inovativnim preduzetničkim poduhvatima u njihovom razvoju.

Javni konkurs sa prijavom i ostalim informacijama može se naći na zvaničnom sajtu Grada Beograda.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime