Srbija: Država pomaže obnovu stambenih objekata

0
Foto: Ilustracija, Pexels

Vlada Srbije usvojila je na Uredbu o utvrđivanju državnog programa pomoći i obnove oštećenih porodičnih stambenih objekata.

Uredba se odnosi na objekte u svojini građana koji su usled dejstva olujnog vetra, grada i kiše u toku jula tekuće godine, prenosi zvanični sajt Vlade Srbije.

Nevreme je izazvalo velika oštećenja na stambenim objektima, a Uredbom obezbeđena je bespovratna novčana pomoć za saniranje štete za oko 11.000 porodičnih stambenih objekata, kako je do sada utvrđeno na osnovu izveštaja jedinica lokalne samouprave.

Ova uredba stupiće na snagu i pre zakonom utvrđenog roka kako bi se građanima čiji su objekti oštećeni, u što kraćem roku, pružila neophodna pomoć i obezbedili osnovni uslovi za funkcionisanje života i rada na pogođenim područjima.

Stanje elementarne nepogode zbog nevremena koje je pogodilo zemlju proglašeno je na teritoriji 28 jedinica lokalne samouprave.

Podsećamo, Vlada Srbije obezbedila je preko Ministarstva privrede 600 miliona dinara namenjenih za pomoć ženskom preduzetništvu.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime