Mionica: Auto-sedišta i kolica za najmlađe sugrađane

0
Fotografija preuzeta sa sajta mionica.rs

Roditelji najmlađih stanovnika Mionice preuzeli su auto-sedišta i kolica za bebe koje je obezbedila lokalna samouprava.

Tokom poslednjih pet meseci, u Mionici je rođeno 28 beba, a osim kolica i auto-sedišta, porodiljama je isplaćena i pomoć u iznosu od 40.000 dinara, prenosi zvanični sajt opštine Mionica.

Predsednik opština Mionica Boban Janković rekao je da lokalna samouprava nastoji da stvori najbolje uslove za odrastanje svakog deteta.

– Lepo je videti mlade ljude koji su odlučili da ostanu u svom mestu i zasnuju porodice. Od sledeće godine planiraćemo budžetom povećanje jednokratne pomoći sa 40 na 60 hiljada dinara. Nastavljamo da pružamo podršku i imamo velike planove. Nova radna mesta, obnavljene škole, ulaganja u obrazovanje, kulturu i sport imaju veliki uticaj na kvalitet uslova za život – rekao je Janković.

Pre uručenja auto sedišta i kolica, opština je organizovala obuku za roditelje o pravilnoj upotrebi sistema zaštite za decu u vozilima.

Opština Mionica je 2021. godine prvi put, opredelila jednokratnu novčanu naknadu u iznosu od 80 hiljada dinara za prvu rođenu bebu, a sedmu godinu obezbeđuje auto sedišta.

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime