Bajina Bašta: Održan Sajam zapošljavanja

0
Fotografija preuzeta sa sajta nzs.gov.rs

Gradska galerija u Bajinoj Bašti bila je domaćin Sajma zapošljavanja u organizaciji Nacionalne službe za zapošljavanje.

Na Sajmu je 13 poslodavaca iskazalo potrebu da radno angažuje više od 110 radnika različitih profila zanimanja i stepena kvalifikacije, prenosi zvanični sajt NZS.

U ponudi kompanija bilo je oko 40 različitih radnih pozicija, pre svega za radnike mašinske i metalske struke, poput operatera mašinske obrade i prerade metala, bravara, zavarivača, metalostrugara, alatničara i poslužioca mašina. Takođe, traženi su radnici elektro struke, mehatroničari, različiti građevinski radnici, ali je bilo posla i za magacionere, operatere na pakovanju, vozače, konobare, šankere, kuvare i pomoćne kuvare, pekare, pomoćne i glavne mesare, radnika u preradi voća i povrća, prodavce, komercijaliste, šivače i krojače.

– Na sajmovima zapošljavanja kompanije su u prilici da na najbolji mogući način predstave sebe, svoje poslovanje i nađu adekvatne kadrove koje će zaposliti odmah ili u nekom narednom period. Sa druge  strane, ezaposlena lica mogu da se u kratkom vremenskom roku predstave većem broju poslodavaca i predaju im svoje radne biografije – objasnila je direktorka užičke filijale NSZ Zorica Milošević.

Predstavnici kompanija koje su učestvovale na sajmu istakli su zadovoljstvo organizacijom manifestacije, velikim brojem zainteresovanih nezaposlenih lica i mogućnošću da izraze svoje potrebe za radnom snagom. Kao mera aktivne politike zapošljavanja, Sajam zapošljavanja na najneposredniji način pruža i poslodavcima i nezaposlenim licima priliku da na jednom mestu sagledaju trenutne potrebe tržišta rada i svoju poziciju na njemu.

Prema trenutnim podacima na evidenciji Filijale Užice NSZ nalazi se oko 6.885 nezaposlenih, od čega je oko 1.500 sa područja Bajine Bašte. Procenat lica starijih od 50 godina iznosi 47 odsto, a mlađih od 30 godina 18 odsto. Što se tiče kvalifikacione strukture, 58 odsto nezaposlenih ima treći i četvrti stepen stručne spreme, a nekvalifikovanih je 28 odsto.

Podsećamo, tokom prošle godine opština Bajina Bašta završila je rekonstrukciju PU „Neven“.

 

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime