NAJU: Svečanost povodom jubileja

0
Fotografija preuzeta sa sajta napa.gov.rs

Nacionalna akademija za javnu upravu svečano je obeležila petogodišnjicu rada u prisustvu resornog ministra, predstavnika diplomatskog kora i institucija sa kojima sarađuje.

Događaju su prisustvovali ministar državne uprave i lokalne samouprave Aleksandar Martinović, ministar bez portfelja Đorđe Milićević, ambasadorka  Švedske u Srbiji Anika Ben David, ambasador Slovenij Damjan Bergant, gradonačelnici i visoki predstavnici međunarodnih partnerskih organizacija, kao i saradnici i prijatelji Akademije, prenosi zvanični sajt NAJU.

Vršilac dužnosti direktora NAJU Dejan Miletić, naglasio je da je 65.000 obučenih službenika javne uprave značajan rezultat Akademije. On je Istakao jda su planovi Akademije veliki, da uključuju primenu alata veštačke inteligencije u stručnom usavršavanju službenika, dok je krajnji cilj osnaživanje i profesionalizacija službenika za upravu po meri građana.

Proslavi jubileja prisustvovali su i predstavnici međunarodnih institucija koje su podrška radu Akademije. Na svečanosti su dodeljena i priznanja institucijama i pojedincima koji su zalaganjem i kontinuiranom podrškom doprineli da se NAJU za pet godina postojanja pozicionira kao jedna od vodećih institucija stručnog usavršavanja zaposlenih u javnoj upravi.

Zahvalnicu Nacionalne akademije za javnu upravu dobila je i redakcija portala “Naša mesta” za kontinuirano izveštavanje o radu ove ustanove.

Podsećamo, Nacionalna akademija za javnu upravu potpisala je nedavno ugovor sa bugarskim Institutom za javnu upravu.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime