Babušnica: Program uštede energije do kraja naredne godine

0
energija
Foto: Ilustracija, Canva

Za uštedu energije i novca predložen je niz mera i aktivnosti u okviru Programa energetske efikasnosti opštine Babušnica.

Opština Babušnica  donela je Program energetske efikasnosti za period od 2020. do 2023. godine.

Program energetske efikasnosti od 2020. do 2023. sadrži planirani cilj uštede energije, pregled i procenu godišnjih energetskih potreba, kao i prelog mera i aktivnosti koje će obezbediti efikasno korišćenje energije. Program je napravljen u  u skladu sa Zakonom o efikasnom korišćenju energije, što stoji u Planu energetske efikasnosti opštine Babušnica.

Pregled i procena godišnjih energetskih potreba sadrži i procenu energetskih svojstava objekata. Planirani cilj ušteda energije u skladu je sa planiranim ciljevima Strategije razvoja energetike do 2025, Programa ostvarivanja Strategije i Akcionim planom.

Predlog mera i aktivnosti koje će obezbediti efikasno korišćenje energije obuhvata

  • Plan energetske sanacije i održavanja javnih objekata koje koriste organi jedinice lokalne samouprave, javne službe i javna preduzeća čiji je osnivač jedinica lokalne samouprave.
  • sadrži planove unapređenja sistema komunalnih usluga,
  • ostale mere koje se planiraju za efikasno korišćenja energije,
  • nosioce, rokove i procenu očekivanih rezultata svake od mera kojima se predviđa ostvarivanje planiranog cilja
  • sredstva potrebna za sprovođenje programa, izvore i način njihovog obezbeđivanja.
Ovaj medijski sadržaj sufinansiran je iz budžeta opštine Babušnica u okviru projekta „Energetska efikasnost opštine Babušnica“. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime