Zrenjanin: U pilot-akciji prikupljeno skoro dve tone e-otpada

0
e-otpad zrenjanin
Foto: Grad Zrenjanin

U Gradu Zrenjaninu u toku je pilot-akcija prikupljanja elektronskog i električnog otpada (e-otpada), objavljeno je na gradskom sajtu.

– U skladu sa Ugovorom o preuzimanju otpadnih materijala koji je potpisan u avgustu prošle godine između Grada Zrenjanina i preduzeća „Eko-Metal“ d.o.o. kao ovlašćenog operatera za preuzimanje otapda, juče je organizovano prvo preuzimanje e-otpada prikupljenog u prethodnom periodu na teritoriji grada, istaknutno je u saopštenju.

Dodato je da su u akciju uključeni Gradska uprava Grada Zrenjanina, javna preduzeća i mesne zajednice sa teritorije grada Zrenjanina i da je u kratkom roku prikupljeno skoro dve tone e-otpada.

Komentarišući početak realizacije ovog projekta, gradonačelnih Zrenjanina Simo Salapura ukazao je na značaj korišćenja fondova Evropske unije u mnogim oblastima, u čemu Grad Zrenjanin ima podršku Regionalnog centra za razvoj „Banat“

– Pilot-akcije predviđene na projektu, poput ove čiji je jedan segment juče okončan, podrazumevaju učešće javnih i komunalnih preduzeća koje podrazumeva i primenu novih znanja i tehnologija, saradnju sa ino-partnerima, korišćenje evropskih fondova za nabavnku nove opreme i modernizaciju rada, ali i angažman fakulteta i škola, prikupljanje i odvajanje elektronskog otpada koji treba da donese možda i najveću korist na projektu – podizanje svesti kod mladih o značaju pravilnog odlaganja otpada, rekao je gradonačelnik.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime