Zrenjanin: Saradnja sa Razvojnom agencijom Vojvodine

0
Fotografija preuzeta sa sajta zrenjanin.rs

Direktor Razvojne agencije Vojvodine posetio je Zrenjanin i razgovarao sa gradonačelnikom o nastavku uspešne saradnje.

Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura ugostio je direktora Razvojne agencije Vojvodine Darka Bulješevića, prenosi zvanični sajt Grada Zrenjanina.

Gradonačelnici osam vojvođanskih gradova – Novog Sada, Subotice, Sombora, Sremske Mitrovice, Kikinde, Pančeva, Vršca i Zrenjanina potpisali su 2017. godine sporazum o saradnji sa Pokrajinskom vladom, odnosno Razvojnom agencijom Vojvodine.. Sporazumom je definisan zajednički nastup na međunarodnim sajmovima i predstavljanje potencijala tih gradova na objedinjenim štandovima Republike Srbije – regiona Vojvodina.

Sektor za promociju Razvojne agencije Vojvodine promoviše Vojvodinu kao idealnu investicionu lokaciju. Direktorka ovog sektora RAV Olivera Kovačević naglasila je da je “Expo Real” u Minhenu jedan od tri najveća globalna sajma u ovom sektoru.

– Postigli smo dogovor o nastupu u ovoj godini. Nastup ćemo unaprediti, zajednički pripremati prezentaciju regiona Vojvodine u celini – rekla je Olivera Kovačević.

Razvojna agencija Vojvodine osnovana je pod okriljem Pokrajinske vlade, sa ciljem da pruža podršku sprovođenju razvojne, poljoprivredne i politike ruralnog razvoja Vojvodine. Aktivnosti sprovodi kroz četiri sektora, a usluge realizuje kroz podršku investicijama, programima finansiranja i edukacije, podršku domaćem izvozu i poslovnim inkubatorima.

Podsećamo, Grad Zrenjanin je nedavno obavestio javnost o aktivnostima koje bi trebalo da unaprede energetsku efikasnost.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime