Zrenjanin: Održan Sajam zapošljavanja

0
Fotografija preuzeta sa sajta zrenjanin.rs

Nacionalna služba za zapošljavanje – filijala Zrenjanin, organzovala je juče 25. izdanje Sajma zapošljavanja u gradu na Begeju.

Sajam je održan u sportskoj hali “Zvonimir Zvonko Vujin”, prenosi zvanični sajt Grada Zrenjanina.

Na Sajmu je 24 poslodavca ponudilo 454 radna mesta. Traženi su različiti proizvodni profili, od prvog do sedmog stepena stručne spreme. Sajam je otvorio zamenik gradonačelnika Saša Santovac, istakavši da dosta toga govori i manji odziv zainteresovanih za traženje posla, u odnosu na neke sajmove ranijih godina.

– Gužve su bile mnogo veće, mnogo više je bilo nezaposlenih, onih koji su tražili posao na ovakav način, danas je taj broj drastično manji jer je, zahvaljujući između ostalog i sajmovima zapošljavanja, broj nezaposlenih lica u Zrenjaninu u proteklih desetak godina smanjen za gotovo deset hiljada – rekao je Santovac.

Vršilac dužnosti direktora NSZ filijale Zrenjanin Goran Tomović rekao je da su na prethodno realizovanim sajmovima bila tražena 6.203 radnika, a zaposlilo se 5.040 lica sa evidencije nezaposlenih.

– Očekujem da što više ljudi odavde ode zadovoljno, kako nezaposlenih lica, tako i poslodavaca. Prvi put na ovakvim sajmovima, dve firme traže lica sa invaliditetom. Imamo kompaniju iz Novog Sada, kompaniju iz Novog Pazara koja je otvorila pogon u Zrenjaninu i zapošljava 50 radnika. Samo na sajmovima održanim prošle godine zaposlilo se 460 lica sa naše evidencije – rekao je Tomović.

Podsećamo, Grad Zrenjanin je ove godine izdvojio 22 miliona dinara za učeničke i studentske stipendije.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime