Zrenjanin: Objavljena konačna lista za energetske vaučere

0
Foto: Ilustracija, Pexels

Komisija za energetske vaučere Grada Zrenjanina objavila je konačnu listu korisnika koji ispunjavaju uslove za ostvarivanje subvencije.

Korisnici koji su ispunili uslove dobiće energetski vaučer za plaćanje dela energenata za socijalno ugrožena domaćinstva, prenosi zvanični sajt Grada Zrenjanina.

Grad je Javni poziv raspisao sredinom novembra, a pravo na energetske vaučere je 260 građana. Od toga, energetske vaučere za korisnike koji se greju na gas dobilo je 165 lica, dok je pravo na vaučere za korisnike daljinskog grejanja ostvarilo 64 Zrenjaninaca.

Vrednost subvencije, odnosno energetskog vaučera iznosi 15.000 dinara, a može se ostvariti za utrošenu električnu energiju, gas ili isporučenu toplotnu energiju putem sistema daljinskog grejanja. Realizuje se tako što će Grad Zrenjanin prenos sredstava vršiti isključivo snabdevačima energenata, navedenim u zahtevu korisnika kome je Rešenjem gradonačelnika utvrđeno pravo na subvenciju.

Gradonačelnik Simo Salapura je podsetio da je i Odlukom o budžetu za 2023. godinu nastavljeno jačanje socijalne komponente obezbeđivanjem sredstava za socijalno ugrožene sugrađane u smislu obezbeđivanja energetskih vaučera.

Podsećamo, Grad Zrenjanin je ove godine izdvojio nešto više od osam miliona dinara za razvoj ženskog preduzetništva.

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime