Zimski festival Niš u srcu

0

„Niš u srcu – Ulica otvorenog srca“ je ulični, zimski festival koji će biti održan od 29. decembra 2019. do 1. januara 2020. godine na Trgu Stevana Sremca, na početku Kazandžijskog sokačeta.

Festival će obojiti prazničnu atmosferu velikim brojem učesnika i novogodišnjim čarolijama. Na ovoj zimskoj manifestaciji će i ove godine biti prostora za stvaroce, kreativce, slikare, pisce, muzičare, vešte kreatore raznih rukotvorina: suvenira, unikatnih radova…

Svi izlagači imaće priliku da koriste prodajne kućice i punktove bez novčane nadoknade.

Manifestacija  će i ove godine imati humanitarni  karakter tako što će deo prihoda od prodaje biti doniran fondu za nabavku opreme i materijala za Srednju umetničku školu u Nišu. Na ovaj način, organizatori žele da stimulišu razvoj umetnosti u gradu.

Poseban program biće upriličen za najmlađe posetioce: novogodišnje poslastice, topli napici, pozorišne predstave, interaktivne radionice, druženje sa junacima iz crtanih filmova  i tradicionalno slikanje sa Deda Mrazom.

Ovaj zimski ulični festival koji se već drugu godinu održava u gradu organizuju: Fabrika umetnika i Turistička organizacija Niš uz podršku Kancelarije za mlade Grada Niša i Idee kao glavnog partnera.

 

Piše: Elizabeta Vojinović

 

 

 

 

Ovaj medijski sadržaj sufinansiran je iz budžeta grada Niša u okviru projekta „Niš – grad turizma“. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime