Zatvoren poziv za dodelu inovacionih vaučera

0
hanover
Foto: Ilustracija, Pixabay

Fond za inovacionu delatnost zatvorio je javni poziv za dodelu inovacionih vaučera usled utroška opredeljenih sredstava, objavljeno je na sajtu Fonda.

Javni poziv za mala i srednja preduzeća kojima su potrebne usluge naučno-istraživačkih organizacija bio je raspisan u novembru 2021, a prijave za dodelu inovacionih vaučera su trajale do 10. januara.

– Inovacioni vaučer preduzeća mogu da koriste za rešavanje tehničkog/tehnološkog problema na koji nailaze u svom poslovanju, odnosno naučnih, tehnoloških ili inovativnih usluga koje su za njih nove. Jednom podnosiocu prijave može biti odobreno više inovacionih vaučera u maksimalnom iznosu do 2,4 miliona dinara. Pojedinačnim inovacionim vaučerom finansira se do 60 odsto ukupnih troškova usluga, maksimalno do 800.000 dinara, ne uključujući porez na dodatu vrednost, istaknuto je iz Fonda.

Kako je naglašeno, sredstva za realizaciju javnog poziva su obezbeđena iz budžeta Republike Srbije, sa razdela Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime