Ministarstvo finansija pokrenulo kampanju „Da klikneš od sreće“

0
da klikneš od sreće kampanja
Foto: Ilustracija, Pexels

Kako bi mladi koji imaju pravo na jednokratnu novčanu pomoć od države od 100 evra bili informisani, Ministarstvo finansija je pokrenulo kampanju „Da klikneš od sreće“ pod sloganom „I ja sto dobijam isto“.

Kako je istaknuto na sajtu resornog ministarstva, Vlada Republike Srbije je u cilju kontinuirane podrške stanovništvu usled pandemije virusa COVID-19 omogućila svim državljanima Republike Srbije od navršenih 16 do navršenih 29 godina, koji imaju prebivalište na teritoriji Republike Srbije i važeću ličnu kartu, da u februaru dobiju jednokratnu novčanu pomoć u iznosu od 100 evra, odnosno 11.758,56 dinara.

– Zakon o Privremenom registru državljana Republike Srbije od 16 do 29 godina kojima se uplaćuje novčana pomoć za ublažavanje posledica pandemije bolesti COVID-19 izazvane virusom SARS-CoV-2 stupio je danas, 13. januara 2022. godine na snagu, što znači da svi državljani koji su do današnjeg dana napunili 16 godina imaju pravo na ovu novčanu pomoć, odnosno svi koji pune 30 godina od sutrašnjeg dana, 14. januara, pa do kraja godine, navedeno je u saopštenju.

Prijave za novčanu pomoć će trajati od 15. do 30. januara 2022. godine na portalu Uprave za trezor, na adresi idp.trezor.gov.rs

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime