Zaječar: Bolji uslovi za lečenje dece

0
Foto: Ilustracija, Pexels

Dečije odeljenje Zdravstvenog centra u Zaječaru biće u potpunosti rekonstruisano i dograđeno do kraja tekuće godine.

Ministar za javna ulaganja Marko Blagojević i gradonačelnik Zaječara Boško Ničić obišli su radove u društvu direktora Zdravstvenog centra Zaječar Miroslava Stojanovića, prenosi zvanični sajt Ministarstva za javna ulaganja.

Blagojević je rekao da radovi teku planiranom dinamikom i izrazio uverenje da će biti završeni do kraja godine.

– Objekat Dečijeg odeljenja projektovan je po najvišim standardima kada je pružanje zdravstvene nege u pitanju, a projektom je predviđeno povećanje kapaciteta za 50 odsto. Uvećanje kapaciteta ralizovano je kroz dogradnju Dečjeg dispanzera koji će sada biti uz objekat Dečjeg odeljenja, a ne odvojen kao što je to do sada bio slučaj. Uz dogradnju dispanzera urađena je i nadgradnja ovog objekta, tako da se u zbiru dobilo oko 1000 kvadratnih metara više – rekao je Blagojević.

Ničić je istakao da novi objekat biti centar Timočke krajine kada se radi o dečijim odeljenjima i zbrinjavanju najmlađih.

– Očekujemo da u narednom periodu započnemo i izgradnju Gerontološkog centra. Kada bude završen kompletno, Zdravstveni centar Zaječar će postati centralna tačka za sve grane medicine koje možemo da pokrijemo – rekao je Ničić.

Podsećamo, Zaječar je nedavno posetila ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime