Vranje: Obuka o zaštiti podataka o ličnosti

0
Fotografija preuzeta sa sajta vranje.org.rs

Obuka lica zaduženih za zaštitu podataka o ličnosti i sprovođenju Zakona o zaštiti podataka o ličnosti organizovana je u Skupštini Grada Vranja.

Obuci su prisustvovali poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Milan Marinović, kao i ovlašćena lica za zaštitu podataka o ličnosti iz više od 40 javnih ustanova sa područja Vranja, prenosi zvanični sajt Grada Vranja.

Predsednik Skupštine Vranja Dejan Tričković je zahvalio Službi Poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti što je izabrala Vranje za održavanje obuke.

– Vranje je dobar izbor jer je administrativni centar Pčinjskog okruga. Verujem da će današnji skup  biti od koristi svima i da ćemo i ubuduće imati dobru saradnju sa Poverenikom – rekao je Tričković.

Značaj zaštite ličnih podataka, pristanak na njihovu obradu, svrha zakonite i opravdane obrade i prenosa, kao i utvrđivanje javnog i legitimnog interesa za obradu, samo su neke od tema u žiži interesovanja javnosti. Cilj obuke je da se lica za zaštitu podataka o ličnosti ili lica koje odrede rukovaoci i obrađivači podataka o ličnosti upoznaju sa aktuelnim zakonskim rešenjima i osposobe za pravilnu primenu Zakona.

Terenske obuke, koje se u sklopu projektne podrške realizuju u 15 odabranih jedinica lokalne samouprave, posebno su značajne za podizanje kapaciteta zaštite podataka o ličnosti.

Podsećamo, Grad Vranje sufinansira ugradnju solarnih panela.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime