Vranje: Sufinansiranje ugradnje solarnih panela

0
Fotografija preuzeta sa sajta vranje,org.rs

Grad Vranje sufinansira ugradnju solarnih panela na porodičnim kućama 12 domaćinstava, koja će proizvoditi struju za sopstvene potrebe.

Ugovori su dodeljeni na osnovu Javnog poziva za sufinansiranje ugradnje solarnih panela za proizvodnju električne energije za sopstvene potrebe na porodičnim kućama za 2023. godinu, prenosi zvanični sajt Grada Vranja.

Gradonačelnik Slobodan Milenković uručio je ugovore i istakao da mu je drago das u  građani prepoznali prednosti ugradnje solarnih panela.

–  Grad Vranje zajedno sa Ministarstvom rudarstva i energetike –Upravom za finansiranje i podsticanje energetske efikasnosti, drugu godinu za redom, sufinansira do 50 odsto vrednosti ukupne investicije na ugradnji solarnih elektrana sa pratećom opremom . Grad Vranje i Ministarstvo rudarstva i energetike uložili su ukupno nešto manje od 4,5 miliona dinara – rekao je Milenković.

On je izrazio nadu da će potpisnici ugovora podeliti iskustva i sa ostalim građanima, kako bi se na buduće javne pozive javio što veći broj korisnika.

Podsećamo, u Vranju su nedavno postavljene nove kamere za detekciju saobraćajnih prekršaja.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime