Vojvodina: Prezentacija gradnje mostova u Novom Sadu

0
Fotografija preuzeta sa sajta vojvodina.gov.rs

Povodom planirane izgradnje tri nova mosta na teritoriji Novog Sada održano je predstavljanje ovih projekata.

U pitanju su mostovi u produžetku Bulevara Evrope, most koji će spajati Petrovaradin i Kovilj, te konačno pešačko-biciklistički most koji će biti sagrađen na stubovima nekadašnjeg mosta Franca Jozefa sa pristupnim saobraćajnicama, prenosi zvanični sajt AP Vojvodina.

Predstavljanju su prisustvovali predsednik pokrajinske Vlade Igor Mirović, ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić i gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić.

Mirović je istakao da bi javnost bi trebalo da podrži izgradnju tri nova mosta, zato što su, kako je rekao, to projekti za budućnost Novog Sada. On je istakao da će novi mostovi smanjiti saobraćajne gužve i obezbediti  zdraviji i kvalitetniji život.

– Novi Sad razvija i raste veoma brzo. Ne verujem da u ovom trenutku postoji evropski grad u kojem se grade tri mosta – izajvio je Mirović.

On je napomenuo da se u preko mosta u produžetku Bulevara Evrope neće odvijati teretni saobraćaj.

– Ovako veliki projekti ne bi bili mogući bez strateške saradnje Srbije i Kine, jer do sada nismo imali nijedan problem sa kineskim izvođačima – dodao je Mirović.

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić izjavio je da je ukupna vrednost investicije za ova tri projekta 360 miliona evra.

– Veliki trenutak za Novi Sad, s obzirom na to da je reč o projektima koji će obezbediti kvalitetnije odvijanje saobraćaja – rekao je Vesić.

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić je istakao da je izgradnja novih mostova važna za Novi Sad, ali i Vojvodinu i čitavu Srbiju.

– Smernice kažu da se izgradnjom mosta ne narušava prirodna vegetacija, a mi ćemo postupiti po smernicama da se poveća zeleni fond koji se danas nalazi na Šodrošu – rekao je Đurić.

Podsećamo, AP Vojvodina će u tekućoj godini izdvojiti značajna sredstva za unapređenje infrastrukture u industrijskim zonama nekoliko gradova.

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime