Vojvodina: „Hajneken“ unapredio pivaru u Novom Sadu

0
Fotografija preuzeta sa sajta vojvodina.gov.rs

Kompanija „Hajneken“ investirala je dodatnih 16 miliona evra u svoju pivaru u Novom Sadu koja će ubuduće povećati proizvodnju za 50 odsto.

Predstavljanju investicije prisustvovao je pokrajinski premijer Igor Mirović, gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić, kao i ambasador Holandije u Srbiji Jost Reinćes, prenosi zvanični sajt AP Vojvodina.

Novim ulaganjem, pivara kompanije “Hajneken” pozicionirana je kao jedna od tehnološki najnaprednijih u regionu. Reč je o jednom od najvećih dosadašnjih ulaganja te kompanije u Vojvodini, koje obuhvata dodatnu liniju za limenke i tehnički unapređenu liniju za staklenu ambalažu. Time je postignuta znatno veća operativna i logistička efikasnost i povećana je proizvodnja za gotovo 50 odsto. Istovremeno, smanjena je emisija ugljen-dioksida u distribuciji za više od 1.000 tona godišnje, što je smanjenje za 20 odsto u odnosu na prethodnu godinu  i dostignuta je skoro stoprocentna iskorišćenost ukupnih proizvodnih kapaciteta.

Prema Mirovićevim rečima, veoma je važno da se 85 posto sirovina kupuje na tržištu Vojvodine. U razgovoru sa rukovodstvom kompanije analizirano je pitanje rasta njihovih cena i zaključeno da treba dodatnim finansijskim podsticajima pomoći proizvođače sirovina.

– Tako želimo da obezbedimo sigurnost proizvođačima sirovina, ali i pivarama da mogu da kupuju na našem tržištu i da taj lanac u budućnosti bude neprekinut – naveo je Mirović.

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić rekao je da kompanija „Hajneken Srbija“ predstavlja jedan od dokaza da je Novi Sad odlično privredno okruženje i da privlači svetske investitore.

On je dodao da osim toga što se uspešno poslovanje reflektuje na ekonomske parametre u našoj lokalnoj samoupravi, ta kompanija poštuje mesto u kojem posluje, pokazujući izraženu društvenu odgovornost.

Ambasador Kraljevine Holandije u Srbiji Jost Reinćes osvrnuo se na saradnju između dveju zemalja i istakao značaj holandskih investicija.

– Hajneken, naravno, predstavlja jedan od najpoznatijih holandskih brendova i imena u svetu. Pored toga što je renomirana pivara, poznat je i kao odgovorna i moderna kompanija koja konstantno ulaže u svoje ljude, kulturu i lokalne sredine u kojima posluje i na koje se oslanja – rekao je Reinćes.

Podsećamo, Vojvodinu, odnosno Novi Sad, nedavno je posetio ambasador Mađarske u Srbiji.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime