Užice: Više od 40 miliona za bezbednost u saobraćaju

0
Fotografija preuzeta sa sajta uzice.rs

Grad Užice će tokom ove godine uložiti više od 40 miliona dinara u mere i aktivnosti čiji je cilj povećanje bezbednosti učesnika u saobraćaju.

Poseban akcenat biće na edukacijama i obukama pri čemu će pažnja biti posvećena učenicima, prenosi zvanični sajt Grada Užica.

Zakonom o bezbednosti saobraćaja definisano je da sredstva od novčanih kazni u visini od 70 odsto pripadaju budžetu Srbije, a 30 odsto budžetu jedinice lokalne samouprave, na čijoj teritoriji je prekršaj učinjen. Ta sredstva, prema rečima člana Gradskog veća za saobraćaj, Slobodana Šiljkovića, koriste se za unapređenje bezbednosti učesnika u saobraćaju.

– Tokom prethodne godine oko 32 miliona dinara utrošeno je za popravljanje saobraćajne infrastrukture, rad Saveta za koordinaciju poslova bezbednosti saobraćaja i unapređenje saobraćajnog vaspitanja i obrazovanja. Takođe, finansirane su preventivno-promotivne aktivnosti iz oblasti bezbednosti saobraćaja na putevima, naučno istraživački rad u oblasti bezbednosti saobraćaja i tehničko opremanje jedinica saobraćajne policije i drugih organa nadležnih za poslove bezbednosti saobraćaja – rekao je Šiljković.

On je dodao da je u 2022. godini realizovana nabavka i ugradnja fizičkih usporivača brzine, vibro-traka i ležećih policajaca, na nekoliko lokacija, a po proceni stručnjaka i na osnovu sugestija građana.

Podsećamo, Grad Užice je nedavno završio rekonstrukciju zelene pijace za koju je izdvojeno više od milion evra.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime