Užice: Uskoro redovan železnički saobraćaj između Mokre Gore i Višegrada

0
uzice voz

U planu je da sredinom avgusta proradi železnička veza između Mokre Gore i Višegrada. Time će se umnogome povećati saobraćajni i turistički potencijali zapadne Srbije.

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović potvrdio je ovu informaciju prilikom posete Mokroj Gori, prenosi zvanični sajt Užica. Održan je sastanak sa delegacijom Republike Srpske i formirana Komisija povodom uspostavljanja železničkog saobraćaja do Višegrada.

Momirović je istakao važnost svih autoputeva i brzih pruga koje se grade jer se upravo na taj način povezuje region.

užice železnica
Fotografija preuzeta sa sajta Užica

– Bez kvalitetne saobraćajne infrastrukture, bez jačanja ekonomije neće biti boljeg standarda ni u Srbiji, ni u Republici Srpskoj, ni u BiH, ali ni na Balkanu – rekao je Momirović. Sastanku su prisustvovali i gradonačelnica Užica Jelena Raković Radivojević, direktor „Srbija voza“ Ivan Bulajić,  ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljko Ćorić, kao i načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević.

Zajednički projekat od velikog značaja

Uspostavljanje redovnog saobraćaj za Višegrad, od velikog je turističkog značaja za regije s obe strane granice i značajan projekat u okviru veza Republike Srbije i Republike Srpske, istakla je gradonačelnica Užica Jelena Raković Radivojević.

– Veoma smo zahvalni Ministarstvu građevinarstva saobraćaja i infrastrukture i ministru Momiroviću kao i resornom ministarstvu u Republici Srpskoj na uloženim naporima da se uspostavi redovan železnički saobraćaj i da se na taj način dodatno unapredi saradnja naših železničkih preduzeća i turističkih organizacija. Zato će Grad Užice pružiti neophodnu podršku i sve što je potrebno kako bi ovaj značajan projekat zaživeo. Našim planskim i strateškim dokumentima predvideli smo dalje korake za unapređenje infrastructure – rekla je gradonačelnica Užica.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime