Usvojen program obuka državnih službenika za narednu godinu

0
Foto: Pixabay.com

Na 16. sednici Programskog saveta Nacionalne akademije za javnu upravu (NAJU), održanoj 17. decembra u virtuelnom okruženju,  jednoglasno su usvojeni svi programi obuka NAJU za 2021. godinu i to Opšti program obuke državnih službenika, Opšti program zaposlenih u jedinicama lokalne samouprave, Program obuke rukovodilaca u državnim organima i Program obuke rukovodilaca u jedinicama lokalne samouprave za 2021. godinu.

Predsednica Programskog saveta Bojana Tošić pozdravila je sve prisutne članove Saveta i naglasila da joj je izuzetno drago što je član Programskog saveta i što je Akademija, za ovo kratko vreme, uspela da bude prepoznatljiva i van naših granica, uspostavljajući visoke kriterijume u oblasti stručnog usavršavanja državnih službenika.

Nakon toga, v. d. direktora NAJU Dejan Miletić predstavio je aktuelnosti u NAJU i naglasio da je Akademija do sada ostvarila zavidne rezultate, ali veruje da će predstojećem periodu Akademija tek napredovati. U skladu s tim, Miletić je rekao da će u budućnosti svoje napore usmeriti ka međunarodnoj saradnji, većoj medijskoj prepoznatljivost NAJU i unapređenju samih programa obuke s aspekta digitalizacije.

Zvonko Popović, programski direktor NAJU, izvestio je članove Saveta o realizovanim aktivnostima na modernizaciji NAJU programa obuke u periodu između dve sednice. Modernizacija NAJU programa obuke imala je za cilj primenu novih edukativnih tehnologija i uvođenje novih edukativnih metodologija. U skladu s tim, Popović je informisao Savet o LMS platformi i predstavio pilot projekat „Produktivan sastanak“ u kome su učestvovali svi načelnici i rukovodioci timova u Vladi Srbije. Na kraju, Popović je istakao da je odrađen veliki broj treninga za trenere NAJU, kao i trening pripreme programa obuka po novoj metodologiji namenjen zaposlenima NAJU.

Snežana Antonijević, pomoćnik direktora je nastavila sa predstavljanjem realizovanih aktivnosti NAJU ističući sprovođenje 240 obuka za više od 12.000 polaznika. Kao važne aktivnosti, Antonijević je istakla projekat „Projektno digitalno žensko preduzetništvo“ i pripremu i sprovođenje onlajn obuke „Nadzor nad primenom mera za zaštitu stanovništva od zaraznih bolesti“ u veoma kratkom vremenskom periodu.  U toku je priprema Programa za stručno osposobljavanje Roma za period 2020-2021. god.

Na kraju, Snežana Abramović, rukovodilac Grupe za utvrđivanje potreba za stručnim usavršavanjem predstavila je ključne rezultate sprovedenog postupka utvrđivanja potreba za stručnim usavršavanjem za potrebe razvoja programa obuke za 2021. godinu.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime