Uskoro izgradnja novog objekta Uprave za vanredne situacije u Kragujevcu

0
uprava za vanredne situacije
Foto: Grad Kragujevac

Primopredajom projekta za izgradnju novog objekta Uprave za vanredne situacije i Vatrogasnog doma u Kragujevcu, gradonačelnik Nikola Dašić i v.d. pomoćnika ministra unutrašnjih poslova – načelnik Sektora za vanredne situacije Luka Čaušić, ozvaničili su početak realizacije tog projekta.

Kako je istaknuto u saopštenju na gradskom sajtu, Grad Kragujevac obezbedio je parcelu u neposrednoj blizini Šumadija sajama površine 80,33 ari i projektnu dokumentaciju koju je uradilo JP Urbanizam, a resorno Ministarstvo sredstva u iznosu od 280 miliona dinara. Površina objekta, koji će imati tri etaže, je 2700 kvadratnih metara.

– U ime Ministarstva unutrašnjih poslova, sa zadovoljstvom vas obaveštavam da ćemo gradnju novog objekta započeti već kroz koju nedelju kako bi naši hrabri vatrogasci spasioci dobili adekvatan prostor, naglasio je Luka Čaušić.

On je dodao da je ovo još jedan dokaz izuzetne saradnje grada Kragujevca i Sektora za vanredne situacije.

– Naša vatrogasna služba već 88 godina smeštena je u Vatrogasnom domu čije je kapacitete odavno prevazišao grad sa 180.000 stanovnika. Došlo je vreme da vatrogasci spasioci konačno dobiju objekat kakav priliči Kragujevcu kao četvrtom gradu po veličini u Srbiji, koji je ujedno administrativni, industrijski, zdravstveni, obrazovni, kulturni i sportski centar. Zahvaljujući saradnji sa državom obezbedićemo našim službama da budu na usluzi građanima po najvišim svetskim standardima, istakao je gradonačelnik Kragujevca.

On je dodao i da će se naći rešenje i za odgovarajući objekat za potrebe Ministarstva unutrašnjih poslova u Kragujevcu u kome bi mogli da objedine sve svoje delove i jedinice, kao i da će grad ustupiti zemljište i za taj projekat.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime