Upis u srednje škole preko portala Moja srednja škola

0
platforma čuvam te
Foto: Ilustracija, Pexels

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja saopštilo je da će se sve aktivnosti vezane za završetak osnovne škole i upis u srednju školu i ove godine obavljati bez podnošenja papira, putem portala Moja srednja škola.

– Umesto sedam mesta koje su roditelji do sada morali da posete, od prošle godine, jednim pristupom na portalu Moja srednja škola mogu da steknu uvid u sve neophodne rezultate i sprovedu sve korake za elektronski upis deteta u srednju školu, navodi se u saopšenju.

Na portalu Moja srednja škola roditelji i drugi zakonski zastupnici će moći elektronskim putem, od 4. do 7. aprila, prvo da prijave svoje dete za polaganje prijemnog ispita za upis u specijalizovana odeljenja gimnazija i umetničkih škola.

Prijemni ispiti za ove škole, u skladu sa konkursom koji raspisuje resorno ministarstvo, biće realizovani u srednjim školama od 13. do 22. maja, a roditelji će uvid u rezultate moći takođe da pogledaju onlajn.

Završni ispit na kraju osnovnog obrazovanja, prema kalendaru obrazovno-vaspitnog rada, biće održan od 27. do 29. juna. Roditelji će takođe imati uvid u preliminarne rezultate završnog ispita na pomenutom portalu 1. jula. Na istom portalu podnosiće se i žalbe na rezultate završnog ispita.

Takođe, i ove godine će lista želja moći da se podnese putem navedenog portala, uz mogućnost neograničenih izmena i dopuna do 6. jula.

Oni koji ne iskoriste prednost elektronskog podnošenja liste želja, tu listu mogu podneti u papirnom obliku u školama 6. i 7. jula.

Na samom kraju, roditelji će 13. jula na portalu imati uvid u listu raspoređenih učenika po obrazovnim profilima i smerovima u srednjim školama.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime