Umetnost delegiranja- Da se zna ko šta radi

0
Foto: Ilustracija, Pixabay

Odlika dobrog menadžera nije da sve ume i može sam. Dobar menadžer je onaj koji dobro delegira poslove drugima. 

Imate osećaj da ništa ne može bez vas? Vaši podređeni ništa ne umeju niti žele da urade ukoliko vi niste prisutni? Prenatrpani ste poslom? Često radite prekovremeno?  Za Vas važi „ukoliko želiš da nešto bude dobro urađeno – uradi sam“?

Ukoliko sebe nalazite u ovakvim situacijama, vreme je … da naučite da prepoznate i iskoristite potencijale svojih saradnika.

Umeće raspodele zadataka

Foto: Ilustracija, Pixabay

Da bi se postigli ciljevi organizacije potrebno je da rukovodilac ume da iskoristi mogućnosti, znanja i veštine svojih podređenih. Da ih motiviše i da im prepusti (delegira) deo poslova i odgovornosti. Time se postižu bolji rezultati, ostvaruju ciljevi organizacije i podstiče razvoj i napredak zaposlenih.  

 

Ipak, odgovornost i za uspehe i za eventualne neuspehe pripada menadžeru, jer delegiranje ga ne oslobađa od odgovornosti. Zbog toga  mora da poznaje mogućnosti svojih saradnika i prema njima dodeljuje zadatke, i da prati i kontroliše obavljanje poverenog posla.

Međutim, ne treba preterivati sa kontrolom. Ukoliko pratite svaki korak, niti ćete vi manje raditi i osloboditi se tereta, niti će saradnici steći potrebnu samostalnost.

Odabir najboljeg saradnika je složen posao

Foto: Ilustracija,Pixabay

Retki su slučajevi kada menadžer ima na raspolaganju osobu koja ima sve potrebne veštine i znanja, iskustvo i rutinu.Ukoliko saradnici nemaju iskustva, izaberite one koji pokazuju entuzijazam i imaju dovoljno sposobnosti i spremnosti da uče i nauče. Za komplikovane zadatke, koji zahtevaju specijalističko znanje- potreban vam je stručnjak za tu oblast.

Ako zahtevan posao prepustite nekome ko još nije spreman i dovoljno obučen, ili „zatrpate“ trivijalnim zadacima iskusnog i sposobnog saradnika, nećete imati dobar rezultat. Ne treba preopterećivati vrednog i efikasnog službenika, jer takav višak posla sigurno neće shvatiti kao dobru priliku već kao opterećenje.

Delegiranje je dobar način i da odaberete buduće menadžere, da procenite ko zaslužuje da napreduje. Tako ćete videti i ko ima znanje i sposobnost da vas, kada dođe vreme, zameni.

Jer, uvek je bolje da sami odaberete naslednika.

Tekst je objavljen u petnaestom broju časopisa Naša mesta
Za Portal Naša mesta priredila Mara Popins

 

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime