U toku konkurs za ugradnju solarnih panela u Paraćinu

0
ugradnja solarnih panela
Foto: Ilustracija, Pixabay

U okviru Programa energetske sanacije porodičnih kuća u opštini Paraćin, u toku je konkurs za prijavljivanje zainteresovanih građana za dodelu subvencija za ugradnju solarnih panela, za proizvodnju električne energije na porodičnim kućama.

Krajnji rok za podnošenje prijava zainteresovanih građana za ostvarivanje subvencija je 10. maj 2022. godine.

Iznos subvencija, koje su obezbeđene iz sredstava budžeta opštine Paraćin i Ministarstva rudarstva i energetike Republike Srbije je 50 odsto od vrednosti investicija, odnosno najviše do 420 hiljada dinara po domaćinstvu.

Preuzimanje konkursne dokumentacije za prijavljivanje obavlja se u Jedinstvenom upravnom mestu u zgradi opštine, na šalteru broj 10 ili sa internet stranice opštine Paraćin.

Ugovorom o sufinansiranju programa energetske efikasnosti, u okviru Nacionalnog programa energetske sanacije stambenih zgrada, porodičnih kuća i stanova, za opštinu Paraćin je projektom predviđeno 12 miliona dinara. Država, odnosno Ministarstvo, obezbeđuju 3 miliona dinara kroz subvencije, 3 miliona se opredeljuje iz opštinskog budžeta, preostalih 50 odsto sredstava obezbeđuju korisnici programa. Nakon što je opština Paraćin potpisala ugovor sa Ministarstvom rudarstva i energetike Republike Srbije, o sufinansiranju Projekta subvencije za nabavku fotonaponskih panela za domaćinstva, raspisan je konkurs, a uskoro se očekuje raspisivanje javnih poziva za ugradnju stolarije i za toplotne pumpe.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime