U Srbiji se konstituiše vlast u gradovima i lokalu

0
Izbor vlasti na lokalnom nivou
Foto: Pixabay.com

Tokom prethodnih nekoliko dana u Srbiji je u gradovima i opštinama na konstitutivnim sednicama izabrana vlast.

U opštinama Brus, Aleksandrovac, Trstenik, Ćićevac i Ražanj održane su konstitutivne sednice na kojima su nakon verifikacije odborničkih mandata izabrana skupštinska i opštinska rukovodstva.

Predsednica Opštine Brus naredne 4 godine biće profesor doktor Valentina Milosavljević, a njen zamenik profesorka fizike Milijana Todorović.

Novi – stari predsednik Opštine Ražanj je Dobrica Stojković sa istoimene liste Grupe građana, njegov zamenik (sa iste liste) je Saša Milosavljević. Predsednik Skupštine opštine je Tomislav Matić (Grupa građana „Dobrica Stojković“), a zamenik Milan Vasilić sa liste Srpske napredne stranke. Sekretar Skupštine je Zvezdana Brkić.

Predsednica Opštine Trstenik je dr Milena Turk, zamenik predsednice Dejan Rakovac – oboje sa liste Srpske napredne stranke. Za predsednika Skupštine ponovo izabran Gerasim Atanasković, a za zamenika predsednika Zoran Mirković.

Novi predsednik Skupštine opštine Aleksadrovac je Slavoljub Miljković (SNS), njegov zamenik je Vladislav Mihajlović. U toku je izbor opštinskog rukovodstva, a skupštinski saziv Aleksandrovca čine 43 odbornika sa liste SNS, 11 „Pokreta za Župu“ i pet sa koalicione liste SPS-JS.

Nakon 17 godina Zlatan Krkić više nije predsednik opštine Ćićevac, a zamenila ga je dr Mirjana Krkić koja je na izborima predvodila listu Srpske napredne stranke.

Kandidat Srpske napredne stranke Nikola Dašić izabran je voljom novog saziva Skupštine grada za novog gradonačelnika Kragujevca dok je njegov zamenik Ivica Momčilović iz Socijalističke partije Srbije.

Za predsednika Skupštine opštine Sremski Karlovci u narednom četvorogodišnjem mandatu izabran je član SNS Boban Petković. Funkciju zamenika predsednika Skupštine opšitne u novom sazivu obavljaće diplomirani isotričar Stefan Dimitrije Dimić (SPS).

Beočin će po prvi put u svojoj istoriji imati ženu na funkciji predsednika opštine, s obzirom na to da je na tu poziciju izabrana Mirjana Malešević Milkić iz Socijalističke partije Srbije.

Njen zamenik biće Boro Predragović. Beočin dobija i najmlađeg predsednika Skupštine – dvadesetdevetogodišnjeg studenta Nemanju Vilića, dok je njegov zamenik Nemanja Zarić.

Na konstitutivnoj sednici Skupštine Opštine Žitište dosadašnji predsednik Mitar Vučurević, ponovo je izabran na ovu funkciju, a njegov zamenik je, takođe dosadašnji prvi saradnik, Đorđe Žuža iz Ravnog Topolovca.

Za predsednika Skupštine opštine Žitište izabrana je Ivana Petrić (SNS) iz Banatskog Karađorđeva, za njenog zamenika Jonel Filip (SPS) iz Torka a za sekretara skupštine Biljana Zubac (SPS) iz Ravnog Topolovca.

Gradska vlast u Somboru za gradonačelnika je izabrala Antonia Ratkovića (SNS) tridesetrogodišnji master inženjera šumarstva.

Za predsednika Skupštine imenovan je Zoran Rus (SNS), njegov zamenik biće Radomir Leković (SNS), dok je za sekretara Skupštine imenovana Dušanka Golubović (SNS). Funkciju zamenika gradonačelnika obavljaće Ljiljana Tica (SNS).

U četiri opštine Južnobanatskog okruga izabrani su lokalni čelnici.

Grad Vršac će, kao i do sada, voditi gradonačelnica Dragana Mitrović, a njen zamenik će ponovo biti Dejan Santrač. Za predsednika Skupštine Opštine izabran je Nenad Baroš.

Grad Vršac u Republičkom parlamentu predstavljaće kao poslanik Nenad Baroš, a u Pokrajinskoj skupštini Tatjana Nikolić i Suzana Pronić.

Opštinu Bela Crkva od sada ce voditi Violeta Simić, a njen zamenik biće Darko Stanojev. Za predsednika Skupštine Opštine izabran je Nenad Živanović.

U Alibunaru na celu Opštine biće Zorana Bratić, a njen zamenik Marta Dmitrović, dok ce na celu Skupštine Opštine biti Nenad Živanović.

U Plandištu drugi po redu mandat za predsednika opštine pripao je Jovanu Repcu, a za njegovog zamenika izabran je Dusan Ćurčić ,a za predsednika Skupštine Opštine Endre Sabo.

Dosadašnja predsednica opštine Čoka Stana Đember i u narednom mandatu obavljaće tu funkciju, dok će njen zamenik biti Mihajlo Popović.

U opštini Sečanj izabrano je novo rukovodstvo, Predrag Rađenović je ponovo predsednik opštine Sečanj, a Arsen Plahin je izabran za predsesnika lokalnog parlamenta. Za sekretara Skupštine ponovo je izabrana Dragana Čorlija, a za zamenika predsednika opštine Ljiljana Kitić.

Za predsednika opštine Temerin izabran je Mladen Zec iz Srpske napredne stranke, a za predsednka lokalnog parlamenta Robert Pastor iz Saveza vojvođanskih Mađara, koji je to bio i u prošlom sazivu.

Na konstitutivnoj sednici Skupštine opštine Novi Kneževac za predsednika opštine ponovo je izabran doktor veterinarske medicine Radovan Uverić.

Za predsednika Skupštine opštine izabran je ekonomski trehničar Nandor Ujhelji iz Novog Kneževca, iz SVM-a, koji je i do sada obavljao tu dužnost, a za sekretarku SO postavljena je diplomirana pravnica Radenka Cvetanović iz Novog Kneževca.

Novi gradonačelnika Kikinde je Nikola Lukač, aktuelni načelnik Severnobanatskog uprvanog okruga, dok je zamenik Dijana Jakšić Kiurski.

Za predsednika Skupštine grada izabran je Mladen Bogdan, koji je novo kadrovsko rešenje, za njegovog zamenika ponovo je izabrana Biljana Kikić, a na dužnosti sekretara ostao je Živa Knežević.

Gradonačelnika Pančeva je Aleksandar Stevanović, dosadašnji direktor JKP „Higijena”, član SNS-a, za njegovog zamenika Dragana Kupšrešanin, a predsednik Skupštine grada je Tigran Kiš, takođe iz SNS-a.

Predsednik SO Šid  je Tihomir Milenković, a zamenik Nikolina Bibić.  Za sekretara opštine Šid izabran je Romko Papuga.

Branislav Šušnica će nastaviti da obavlja funkciju predsednika opštine Bačka Palanka, a Milan Čavić, novi je predsednik Skupštine opštine diplomirani pravnik iz Bačke Palanke. Njegov zamenik biće Bojan Radman, dok na mestu sekretarke Skupštine opštine ostaje Vladislava Tomašek.

Dosadašnji gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić (SNS) izabran je za predsednika Skupštine grada.

Za razliku od Zrenjanina, u drugim lokalnim samoupravama u srednjem Banatu izabrani su predsednici opština. Tu funkciju i u narednom periodu obavljaće dosadašnji predsednici, odnosno Saša Maksimović u Novom Bečeju, Mitar Vučurević u Žitištu, Predrag Rađenović u Sečnju i Vladimir Brakus u Novoj Crnji.

Na čelu opštine Kanjiža je ponovo izabran diplomirani ekonomista Robert Fejstamer (SVM). Njegov zamenik je Nebojša Rakić (SNS). Za predsednika SO izabran je Robert Lacko, a zamenica mu je Valerija Denč iz Martonoša, oboje iz SVM-a. Za sekretarku SO postavljena je Dijana Major Rac iz Kanjiže.

Grad Vršac će, kao i do sada, voditi gradonačelnica Dragana Mitrović, a njen zamenik će u naredne četiri godine ponovo biti Dejan Santrač. Za predsednika Skupštine opštine izabran je Nenad Baroš.

Za novog gradonačelnika Subotice izabran je Stevan Bakić (SNS), a za predsednika Skupštine grada Balint Pastor (SVM). Zamenik grdonačelnika je Imre Kern iz SVM-a, a zamenik predsednika Skupštine Nebojša Crnogorac (SPS)

Na konstitutivnoj sednici Skupštine opštine Stara Pazova za predsednika opštine po treći put izabran Đorđe Radinović. Za zamenicu je izabrana Marina Savić, poslednjih godina pomoćnica predsednika opštine u oblasti ekonomskog razvoja.

Predsednica Skupštine opštine je Nataša Mićić, profesorka srpskog jezika, pomoćnica predsednika opštine u prethodnom mandatu. Zamenica predsednice SO je s liste SPS–JS-a – mlada Danijela Krkić, ekonomska tehničarka. Sekretarka Skupštine opštine ponovo je Vesna Jovanović.

Za predsednika opštine Ruma ponovo je imenovan Slađan Mančić (SNS), i to po treći put, a za njegovu zamenicu Aleksandra Ćirić (SNS). Predsednik Skupštine je Stevan Kovačević (SNS), koji je tu funkciju obavljao i u prethodnom sazivu. Na mesto zamenika predsednika SO Ruma jednoglasno je izabrana Kristina Kašić (SNS).

Na konstitutivnoj sednici Skupštine opštine Vrbas, Predrag Rojević izabran je za predsednika opštine. Milan Glušac, koji je do sada obavljao funkciju predsednika Privremenog organa opštine Vrbas, izabran je za zamenika predsednika opštine. Predsednica Skupštine opštine Vrbas je Sanja Žigić.

Diplomirani inženjer arhitekture Munib Mujagić iz Stranke pravde i pomirenja (SPP) izabran je za predsednika opštine Sjenica, a za njegovog zamenika ekonomista Zdenko Kočović iz Srpske napredne stranke (SNS).

Na prethodnoj konstitutivnoj sednici za predsednika Skupštine opštine Sjenica izabran je Rejhan Kurtović (SPP), a za njegovog zamenika Veroslav Karličić (GG Zajedno).

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime