Tradicionalni nagradni konkurs „Piši Deda Mrazu“

0
deda mraz
Foto: Pixabay.com

Tradicionalno, početkom novembra Pošta Srbije organizuje literarni i likovni konkurs za najmlađe, pod nazivom „Piši Deda Mrazu“.

Prošle godine učestvovalo je jedanaest hiljada dece, a ove godine nagradni konkurs, za Poštu Srbije ima posebnu simboliku, jer slavi punoletstvo.

Jesu li sanke spremne za novu avanturu, da li su irvasi na broju i hoće li Rudolf i ove godine, kao i svake prethodne, verno osvetljavati put do svakog dimnjaka, najveće su brige Deda Mraza uoči novogodišnjih praznika.

Dok mu Baba Mrazica i pomoćnici pomažu da spremi novo crveno odelo i potraži gde je džak u kojem će poneti sve poklone, omiljeni lik dece širom sveta sa nestrpljenjem očekuje njihova pisma puna želja.

Kako bi pomogli Deda Mrazu, Pošta Srbije će do 5. decembra primati sve crteže, stihove, priče i druge kreativne radove dece uzrasta do 10 godina. Mališani se mogu prijaviti pojedinačno ili grupno preko predškolskih i školskih ustanova.

„Ove godine ova akcija ima posebnu simboliku za nas u pošti. Naime, ove godine Pošta Srbije ove godine obeležava 180 godina postojanja, a nagradni konkurs „Piši Deda Mrazu“ puni 18 godina.“

Stručan žiri, sačinjen od likovnih umetnika i dizajnera iz pošte, bira najkreativnije koje očekuju vredne nagrade.

„Pojedinačni radovi biće nagrađeni, naravno, plaketama i hoverbordom i rolerima i trotinetom, a grupni radovi dobiće muzičke linije za svoje kolektive.“

Kako bi autora rada Deda Mraz mogao da prepozna, na poleđini koverte mora da stoji ime, prezime, datum rođenja, adresa, kontakt telefon i saglasnost roditelja ili staratelja, dok su kod grupnih radova bitni podaci o ustanovi, vaspitnoj grupi i broju mališana koji su kreirali rad.

Sve izjave, obrasci i dodatne informacije mogu se pronaći na sajtu Pošte, a radove treba poslati na adresu Poštanski pregradak 900, 11000 Beograd 6, sa naznakom: Nagradni konkurs „Piši Deda mrazu“.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime