Predsednica švajcarskog parlamenta posetila Niš

0
Foto: Pixabay

Predsednica Nacionalnog veća Švajcarske Izabel More sa saradnicima započela je boravak u Srbiji posetom Nišu gde je sa gradonačelnicom Draganom Sotirovski razgovarala o realizaciji projekata koje finasira ta zemlja i o nastavku dosadašnje uspešne saradnje sa gradom.

U razgovoru su učestvovali predsednik Skupštine grada Niša Boban Džunić, sekretar Skupštine grada Ružica Đorđević, ambasador Švajcarske u Srbiji Urs Šmid sa saradnicima.
Strategija uspešne saradnje Švajcarske temelji se na oblastima unapređenja rada uprave, zaštiti životne sredine i ekonomiji. Gradonačelnica Niša upoznala je goste sa aktivnostima i rezultatima koje Niš postiže u tim oblastima.

Dragana Sotirovski je rekla da je u toku rad na reformi gradske uprave, da grad radi na izboru investitora za sanaciju deponije i izgradnji fabrike otpadnih voda, kao i da je Niš prepoznat kao mesto sa povoljnom klimom za investiranje.

Ona je podsetila da je švajcarska Vlada novčano podržala projekat e-uprave i da je finansirala izgradnju Naučno-tehnološkog parka.
Cilj nam je efikasna uprava, jako smo okrenuti građanima i njihovim zahtevima i na tome ćemo istrajati, rekla je Dragana Sotirovski.

Gradonačelnica je podsetila da su Niš i Švajcarska povezani avio linijama prema Bazelu i da će uoči nove godine avioni leteti i između Niša i Ciriha.

Izabel More je najavila svoje susrete sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, predsednikom Narodne skupštine Ivicom Dačićem i ministrom finansija Sinišom Malim, što je, kako je ocenila, dokaz izraženog prijateljstva dve zemlje.

Ona će se tokom posete Nišu upozanti sa rezultatima projekta e-uprave, posetiće Tvrđavu i Naučno-tehnološki park.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime