Telekom i “Microsoft” ulažu u startapove

0
Foto: Ilustracija, Pexels

Kompanija Microsoft Srbija i TS Ventures fond Telekoma Srbija potpisali su ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji.

Ugovor podrazumeva da će startapovi koji prođu proces selekcije i kvalifikuju se za investicije od strane TS Ventures fonda, dobiti i podršku Microsofta, prenosi zvanični sajt Telekoma Srbije.

Podrška “Microsofta” podrazumeva korišćenje usluga ove kompanije u vrednosti do 150.000 evra. Pomenuti iznos je vrednost proizvoda i servisa koje startapovi mogu da iskoriste unutar “Microsofotovog” programa Founders Hub, koji se odnosi na Microsoft Azure, Visual Studio Enterprise, Github Enterpise, Microsoft 365, LinkedIn, Dynamics365, ali i partnerske ponude – poput korišćenja OpenAi, Stripe, Bubble i mnogih drugih servisa unutar pripadajućih benefita.

Direktor Microsoft Srbija, Milan Gospić istakao je važnost podrške koju dobijaju osnivači startapova, na početku procesa njihovog daljeg razvoja.

– Uvek smo tu da kao kompanija podržimo startap zajednicu, jer razvoj jedne zemlje znači direktno ulaganje u digitalizaciju, stoga nastavljamo taj put i u godini kada obeležavamo pune dve decenije poslovanja u Srbiji. Strateški smo opredeljeni za osnaživanje inovacija i ovom saradnjom želimo da ponudimo tehničku i savetodavnu podršku, stručno vođstvo, priliku za umrežavanje i povezivanje – rekao je Gospić.

Direktor TS Ventures fonda, Davor Sakač rekao je da je ugovor sa kompanijom “Microsoft” važan je podstre prvi zvanični VC Fond u ovom delu Evrope, našeg osnivača, kompaniju Telekom Srbija, ali i za naše startapove.

– Jedna od najvećih svetskih kompanija u poslednjih 20 godina prepoznala je potencijal naših preduzetnika i spremna je da im pomogne u razvoju njihovog poslovanja korišćenjem naprednih alata i resursa u okviru  “Microsoft” globalnih platformi i time ih dodatno približi svetskom tržištu i učini konkurentnijim i dostupnim u čitavom svetu – rekao je Sakač.

TS Ventures Fond do sada je odabrao devet startapa, koji takođe ovim ugovorom imaju pravo na podršku Microsofta u svom daljem razvoju.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime