Takmičenje „Uhvati ideju“ povodom Dana devojčica u IKT sektoru

0
takmičenje uhvati ideju
Foto: Ilustracija, Pexels

Povodom međunarodnog Dana devojčica u informaciono – komunikacionim tehnologijama organizovano je takmičenje za devojčice 7. i 8. razreda osnovnih škola pod nazivom „Uhvati ideju“, čiji je cilj da podstakne preduzetničko razmišljanje kod devojčica.

Tri najbolja rada biće proglašena onlajn na sam Dan devojčica 28. aprila, na sajtu kao i putem YouTube kanala i društvenih mreža Udruženja poslovnih žena Srbije. S obzirom na okolnosti, usled pandemije Covid-19, koje već dve godine menjaju pravila. Udruženje će veći deo projekta realizovati onlajn ali je spremno da, ukoliko zdravstvena situacija u zemlji to dozvoli, završni događaj i posete kompanijama organizuje hibridno, u onlajn i oflajn formatu. Povećano korišćenje novih tehnologija u novonastalim okolnostima pogoduje i uklapa se u ideju samog projekta, podsticanje dece da se uključuju u savremene tokove, na privatnom, a kasnije i na profesionalnom planu, navedeno je u saopštenju.

– Ovaj projekat pokreće važne aktere u dečijem okruženju: porodicu, škole, nastavnički kadar, buduće poslodavce, medije, i pre svega mlade, da rade na prevazilaženju rodno specifičnih stereotipa u svetu rada i zanimanja. Sve aktivnosti imaju za cilj da kod devojčica razviju zainteresovanost za preduzetništvo kao opciju za buduće zaposlenje. Stoga projekat u velikoj meri uključuje rad sa javnošću, senzibilizaciju i edukaciju svih uključenih aktera, rekla je Olivera Popović, potpredsednica Udruženja poslovnih žena Srbije.

Za realizaciju Dana devojčica Udruženje poslovnih žena Srbije je dobilo institucionalnu podršku Vlade Republike Srbije i predsednice Vlade, premijerke Ane Brnabić koja je kao i prethodnih, i ove godine počasna pokroviteljka projekta.

Konkurs je otvoren do 17. aprila.

Radovi se mogu slati na mejl dan-devojcica@poslovnezene.org.rs

Precizne informacije o propozicijama takmičenja i obrazac za prijavu devojčice mogu preuzeti sa sajta Udruženja poslovnih žena Srbije.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime