Svakodnevni radovi u leskovačkim parkovima

0
Foto: Naša mesta

Leskovac ima 450 hiljada metara kvadratnih zelenih površina, odnosno parkova za čije održavanje su zaduženi radnici JKP Komunalac.

Parkovi se održavaju svakodnevno, sada je u toku sadnja cvetnog materijala, a zatim sledi korekcija stabala drveća uređenje krošnji kako bi im se produžio životni vek.

Mnogo posla, a  naročito ako se ima u vidu, da je u Komunalcu za ovaj posao angažovano oko 40 radnika zajedno sa vozačima što je svakako nedovoljno, ako se uzme u obzir površina koju bi trebalo održavati.

Foto: Naša mesta

– Mi imamo zaista veliku podršku lokalne samouprave. Trudimo se da iz meseca u mesec povećamo intenzitet radova. Grad stalno ulaže u kupovinu mehanizacije, novih vozila, novih mašina a preko tržišta rada angažujemo sezonske radnike što nam mnogo znači – kaže direktor JKP Komunalac Vladimir Sinadinović.

Da bi parkovi izgledali lepo potrebna je svakako i podrška građana.

– Leskovčani vole svoje parkove i mi zaista u poslednje vreme nemamo nekih velikih problema. Velika većina građana čuva parkove ali naravno uvek se nađe neki izuzetak a za to postoji komunalna policija koja je otkriva i kažnjava vandale – ističe direktor Sinadinović.

Ono na šta bi svakako trebalo skrenuti pažnju u narednom periodu je uređenja keja reke Veternice.

Delimično za uređenje u centru grada zadužen je JKP Komunalac, ali veliku nadležnost ima i Javno preduzeće Srbija Vode.

Uređenje keja je zaista veliki problem. Zahteva podrobniju analizu i veliki projekat. Uređen kej oplemenio bi izgleda grada i podigao ekološki nivo. O tome bi već trebalo ozbiljno da se razmišlja već od proleća naredne godine.

Ovaj medijski sadržaj sufinansiran je iz budžeta Grada Leskovca u okviru projekta „Eko Leskovac“. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime