Konkurs za dodelu subvencija za projekte razvoja turizma u 2022. godini

0
subvencije za razvoj turizma
Foto: Ilustracija, Pixabay.com

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija raspisalo je javni konkurs za dodelu subvencija i transfera za finansiranje projekata razvoja turizma u 2022. godini.

Kako se navodi na sajtu ministarstva, konkursom su predviđeni podsticaji za izgradnju infrastrukture i suprastrukture u turističkim destinacijama.

Konkurs obuhvata i projekte promocije turističkih proizvoda, turističkih destinacija i turističkih prostora Srbije i podsticanje unapređenja receptivne turističko-ugostiteljske ponude, unapređenje i realizaciju statističkih istraživanja i metodologije satelitskih računa. Subvencijom mogu biti obuhvaćeni i projekti edukacije i treninga u turizmu.

– Pravo na korišćenje ima destinacijska menadžment organizacija, privredno društvo, odnosno druga organizacija i institucija čiji je osnivač Vlada ili jedinica lokalne samouprave, a koje nije indirektni korisnik budžeta,  kao i pravno lice u kome je Republika Srbija većinski vlasnik i pravno lice koje upravlja turističkim prostorom ili objektima turističke infrastrukture i suprastrukture, istaknuto je u saopštenju.

Informacije o konkursu i obrasci zahteva za korišćenje bespovratnih sredstava mogu se preuzeti sa internet prezentacije Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija mtt.gov.rs i portala E-Uprava.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime