SKGO: Prvi sastanak Mreže za elektronsku upravu

0
Fotografija preuzeta sa sajta skgo.org

Prvi sastanak Mreže za elektronsku upravu održan je uz prisustvo predstavnika 100 lokalnih samouprava u organizaciji SKGO.

Generalni sekretar Stalne konferencije gradova i opština Nikola Tarbuk je naglasio da se uvođenjem elektronske uprave u rad lokalnih samouprava očekuje transformacija koja će unaprediti, ubrzati i učiniti vidljivim rad uprave, prenosi zvanični sajt SKGO.

On je dodao da će nakon transformacije uprava, kao i usluge koje pruža, biti dostupnija građanima, a komunikacija između jednostavnija i lakša.

– Imajući u vidu da je strateški i pravni okvir gotovo zaokružen, pred nama je period intenzivnih procesa – pripreme, obuka i tehničke podrške, koji će omogućiti njihovu primenu – rekao je Tarbuk.

On je dodao da razvoj digitalizacije društva u celini, pa i uprave kao njenog segmenta, pretpostavlja razvoj usluga, njihove dostupnosti i pristupačnosti  na svim nivoima, poverenje u njih kao i sigurnost i zaštitu podataka.

Tarbuk je podvukao da ovaj vid reformi predstavlja suštinsku transformaciju organa javne uprave u servis građana. On je poručio da će na tom putu, SKGO pružiti svu moguću podršku svojim članicama, kako bi ovu transformaciju ne samo građani prepoznali kao napredak, već i zaposleni u lokalnim samouprava doživeli kao pojednostavljenje i olakšanje neretko složenih i kompleksnih poslova koje obavljaju.

Ovu aktivnost se realizuje u okviru projekta „Institucionalna podrška SKGO – treća faza“, koji podržava Vlada Švajcarske.

Podsećamo, Stalna konferencija gradova i opština tokom decembra organizuje tri obuke zaposlenih u javnom sektoru iz oblasti upravljanja otpadom.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime