Sajam turizma od 24. do 27. marta na Beogradskom sajmu

0
Sajam turizma
Foto: Ilustracija, Pixabay

Pod sloganom „Između planina i mora“ na Beogradskom sajmu od 24. do 27. marta održaće se 43. Međunarodni sajam turizma.

Kako je najavljeno na konferenciji za novinare koja je održana uoči početka ove manifestacije, najavljeni su i 12. Međunarodni sajam vina „Beowine“ (25. i 26.mart), kao i Sajam hotelsko-ugostiteljske opreme HORECA (24-27. mart), koji se održavaju u okviru Sajma turizma.

Na w će učestvovati više od 40 domaćih i stranih tur-operatora, veliki broj turističkih agencija, a ponudu će predstaviti Grčka, Turska, Egipat, Crna Gora, Tunis, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Severna Makedonija, Rumunija, Mađarska, Slovačka, Maldivi a pojedinačno će nastupiti izlagači iz Albanije, Hrvatske i Slovenije.

Pomoćnica ministra za trgovinu, turizam i telekomunikacije Jelena Milenković Orlić istakla je na koferenciji za novinare da je za ministarstvo ovo dobra prilika za razvoj saradnje sa drugim zemljama i najavila da će na Sajam turizma doći i sedam ministara turizma iz regiona i sveta.

Pokrajinski sekretar za privredu i turizam Vojvodine Nenad Ivanišević je najavio dve važna sadržaja kojima će se predstaviti Vojvodina. Jedan je verski turizam i organizuje se prvi put, a drugi Tur de Fruška, koji podrazumeva obilazak Fruške Gore biciklom.

Prema rečima direktorke Turističke organizacije Srbije Marije Labović, ova organizacija će na Sajmu turizma nastupiti pod sloganom „Srbija. Doživi“, koji predstavlja i novi brend Srbije kao turističke destinacije.

Kako je najavio direktor Turističke organizacije Beograda Miodrag Popović, Grad Beograd će organizovati predstavljanje beogradskih opština, a oni koji dođu na sajam imaće priliku da premijerno pogledaju seriju novih, kratkih turističkih filmova o najznačajnijim turističkim atrakcijama glavnog grada.

Sajam i ove godine ostaje u znaku koncepta Srbija stvara, nacionalne platforme koja kreira brend moderne Srbije, oslanjajući se prvenstveno na međunarodno prepoznate, talentovane i izuzetne pojedince, koji inspirišu svojim dostignućima, inovacijama i kreativnim idejama.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime