Šabac: Novi kotlovi za čistiji vazduh

0
Fotografija preuzeta sa sajta sabac.rs

Građani Šapca koji su ostvarili pravo na subvencije za kupovinu kotlova na pelet i gas potpisali su ugovore u Gradskoj kući.

Gradonačelnik Šapca Aleksandar Pajić potpisao je ugovore o subvencionisanju kupovine kotlova sa građanima koji su ostvarili pravo na sredstva u okviru projekta ,,Sprovođenje mera smanjenja zagađenja vazduha u gradu Šapcu poreklom iz individualnih ložišta za 2023. godinu”, prenosi zvanični sajt Grada Šapca.

Pajić je podsetio da Grad sprovodi ovaj projekat drugu godinu zaredomuz podršku Ministarstva zaštite životne sredine.

– Ove godine mogućnost ugradnje kotova na ekološki prihvatljivije energente dobilo je 48 domaćinstava, 38 na pelet i 10 na gas. To je dvostruko više u odnosu na prošlu godinu. Javni konkurs je sproveden u julu, a odnosio se na maksimalan udeo do 50 odsto ukupne vrednosti sa PDV-om. Po pojedinačnoj prijavi iznos subvencije je 120.000 dinara za kotlove na pelet i 85.000 za kotlove na gas – rekao je Pajić.

On je istakao da je za lokalnu samoupravu važno da i u budućnosti nastavi sa ovakvim i sličnim projektima.

– Želimo da što više domaćinstava pređe na ekološki prihvatljivije načine grejanja. Pozivam građane da učestvuju u projektima koje sprovodimo, da zajedno doprinesemo čistijem vazduhu i stvaramo zdraviju životnu sredinu dodao je Pajić.

Podsećamo, šef Odeljenja za saradnju misije Evropske Unije u Srbiji Nkola Bertolini nedavno je boravio u Šapcu.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime