Republički zavod za statistiku obeležava 75 godina rada, čestitke Svetske banke

0
Foto: Zavod za statistiku

Republički zavod za statistiku je povodom obeležavanja 75 godina od osnivanja i rada   predstavio monografiju „Naših 75 godina“.

Monografija se sastoji od dve celine. Prva celina obuhvata period od 1862. do 1945, a druga, koja prikazuje rad od 1945. do danas, pruža kompletnu  sliku o radu Republičkog zavoda za statistiku.

„Od osnivanja do danas, Republički zavod za statistiku je bio usmeren na prikupljanje podataka, njihovu obradu i diseminaciju, a naše aktivnosti su obeležili stalno usavršavanje, praćenje evropskih i svetskih trendova i razvoj sopstvenih resursa. Ponosni smo na postignute rezultate, a cilj nam je da i u budućnosti, kao i u godinama koje su iza nas, stalno napredujemo i da ostanemo inovativna institucija u koju korisnici imaju poverenje“, navedeno je na sajtu Zavoda.

Foto: Pixabay.com/ Ilustracija

Među mngobrojnim čestitkama za ovaj jubilej rada Zavoda pristigla je i čestitka  Svetske banke, dugogodišnjeg partnera u kojoj je navedeno da je ovo važna prekretnica, ne samo za Zavod za statistiku, već i za Srbiju.

„Želeo bih da Vam čestitam 75. godišnjicu Zavoda za statistiku Republike Srbije. Ovo je veoma važna prekretnica, ne samo za Vašu instituciju, već i za Srbiju. Čast nam je što smo sa Vama sarađivali tokom poslednjih dvadeset godina u mnogim važnim inicijativama i projektima. Takođe, drago nam je da vidimo ukupni napredak u reformi i jačanju Zavoda za statistiku. Ovim je Zavod za statistiku Srbije dobio mesto ravnopravnog člana široke evropske i globalne porodice agencija za statistiku. Vaš rad je neophodan za pravovremene i kvalitetne podatke, što je presudno za praktično sve javne politike. Dostupnost podataka i tačnost sada se s pravom šire priznaju kao još važnije u ovim turbulentnim vremenima, kao i za praćenje oporavka koji bi uskoro trebao da počne. Pozdravljamo Vaš rad i vođstvo u ovom pogledu“, navodi se u čestitki Svetske banke upućenoj direktoru Zavoda za statistiku objavljenoj na stranici Zavoda.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime